bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Deneyimsiz Bir Yatırımcı Mısınız?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, FOMO ve FUD kavramlarını ve bu kavramların ne olduğu anlatıldı.

FOMO ve FUD Nedir?

Bir fırsatı kaçırma korkusu anlamına gelen ve ‘Fear of Missing Out’un’ kısaltması olan FOMO, kripto sektörü içinde oldukça kullanılan bir terim. Deneyimli ya da deneyimsiz her yatırımcı FOMO etkisi altında kalabilir. Yatırımcı alım yapacağı kripto paranın düşmesini beklerken, yükseldiğini görünce paniğe kapılıp alım yapabilir ve sonrasında değeri düştüğünde aceleci davrandığı için pişman olabilir.

FOMO algısı ile yapılan işlemler yüksek risk taşımaktadır. Ani verilen yatırım kararlarının arkasında genellikle duygusal hareketin izleri görülür.

Genel olarak Fomo duygusunun esiri olan yatırımcıların, kazanma oranları düşüktür. FOMO’ya kapılmamak için araştırma çok iyi yapılmalı ve projelerin inceliklerini, detaylarını öğrenmek oldukça önemlidir.

Şimdi kripto para ve finans ekosisteminde sıklıkla kullanılan diğer bir terim FUD’u inceleyelim. 

FUD’un açılımı, Fear, Uncertainity, Doubt. Yani Türkçe anlamlarıyla korku, belirsizlik ve şüphe demektir. Genellikle fiyatları kötü yönde etkileyebilecek, asılsız veya gereğinden fazla abartılmış haberler ve gelişmeleri ifade eden FUD, varlık ticaretini manipüle etmek için kullanılır. Bir veri olmadan endişe uyandıran söylemler, FUD olarak tanımlanabilir. FUD ile kafaları karıştırmak, güvensizlik ortamı oluşturarak satışları artırmak ve kripto paranın değerinin düşmesini sağlamak amaçlanır. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala