bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Defrost Finance Saldırıya Uğradı

defrost finance saldiriya ugradi

Son dönemde kripto projelerine yönelik hack girişimleri artmaya devam ediyor. Son olarak Defrost Finance hacklendiğini açıklayarak 12 milyon dolar kaybettiğini belirtti.

Defrost Finance Hacklendi

Birkaç kullanıcının olağandışı fon kaybettiğini açıklamasının ardından Defrost Finance’in çekirdek ekip üyesi Doran, Defrost V2’nin ani bir kredi saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Avalanche Blockchain ağında merkezi olmayan bir kaldıraçlı ticaret platformu olan Defrost Finance her iki sürümünün -Defrost V1 ve Defrost V2- bir saldırı için araştırıldığını belirtti. Yapılan duyuru, yatırımcıların stake ettikleri Defrost Finance (MELT) ve Avalanche’ı kaybettiklerini bildirmelerinin ardından geldi.

defrost finance saldiriya ugradi 2

Birkaç kullanıcının olağandışı fon kaybını bildirmesinin ardından kısa bir süre sonra Defrost Finance’in çekirdek ekip üyesi Doran, Defrost V2’nin ani bir kredi saldırısı yaşadığını doğruladı. Platform bu açıklama sonrasında kısa süreliğine Defrost V1’in saldırıdan etkilenmediğini düşündü ve daha fazla araştırma için Defrost V2’yi kapatma kararı aldığını açıkladı. Defrost Finance daha sonrasında araştırmayı Defrost V1 için de yürütmeye başladı.

Son olarak Blockchain araştırma şirketi PeckShield, saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin LSWUSDC’nin hisse fiyatını manipüle ederek, bilgisayar korsanı için 173.000 ABD doları kazanç sağladığını tespit etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala