bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

DeFiance Capital Kurucusu Arthur’un NFT’leri Hack’lendi

defiance capital kurucusu arthurun nftleri hacklendi2

Asya odaklı DeFi ve web3.0 yatırım şirketi DeFiance Capital kurucusu Arthur’un, NFT‘leri (Twitter hesabı ile @Arthur_0x) hacklendi. Arthur, bir Twitter kullanıcısının olayı kamuoyuna bildirdiği paylaşımını retweet ederek duyurdu.

Paylaşılan tweet’teki “Lütfen bu adresten bu NFT’lere teklif vermeyin veya satın almayın.” uyarısına Arthur, “Ne olduğundan emin değilim, anlamak için zaman ayırmam gerekiyor. Bunun benim de başıma gelmesini beklemiyordum. Sanırım artık sıcak cüzdan kullanımı yok.” sözleriyle katıldı.

defiance capital kurucusu arthurun nftleri hacklendi

Hacker tarafından çalınan varlıklar gece saatlerinde OpenSea’de teklife sunuldu.

DeFiance Capital Kurucusu Arthır’un NFT’leri Kimlik Avı Kurbanı

Bir kripto yatırımcısı olan Arthur, DeFi & Web 3 Gaming’e yatırımı temel alıyor ve Azukizen NFT’lerinin koleksiyonunu oluşturuyor. Yapılan bir hesaba göre, DeFiance kurucusunun 1.6 milyon dolar değerinde kaybı var.

Daha sonra Arthur tarafından Twitter hesabından yapılan bir açıklamaya göre, hack’lemenin nasıl olduğu konusu aydınlandı. Arthur, “İstismarın olası temel nedeni bulundu, bu hedefli bir sosyal mühendislik saldırısı. Genel olarak sektörle ilgili içerik gibi görünen bir içerikle, portco’larımızdan biri tarafından gönderilmiş gibi görünen bir hedef odaklı kimlik avı e-postası aldı. Muhtemelen tüm kripto gözetlemelerini hedefliyorlar” dedi.

Bu haberin yazımı esnasında, Azuki ve CLONE X tarafından yapılan hack hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala