bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

DeFi Protokolü Zeed, 1 Milyon Dolarlık Bir Saldırıya Uğradı

defi protokolu zeed 1 milyon dolarlik bir saldiriya ugradi

Kripto para dünyasında özellikle DeFi alanında çok fazla hack durumu ile karşılaşmaya başladık. Bu kez DeFi protokolü Zeed, 1 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı.

DeFi Protokolü Zeed Hacklendi

DeFi protokolü Zeed, 1 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Hacker, saldırıda kullanılan sözleşmeyi yok etti. Güvenlik şirketi PeckShield, bilgisayar korsanının sözleşmeyi yok ettiğini ancak çalınan fonlarla kaçamadığını belirtti.

Detaylandırmak gerekirse söz konusu hack, kendisini BNB Zinciri üzerinde çalışan merkezi olmayan finansal entegre ekosistem olarak biçimlendiren Zeed adlı daha az bilinen bir DeFi protokolünde gerçekleşti. PeckShield, “Bilgisayar korsanı sözleşmeyi öldürür, ancak karı aktarmayı unutur” dedi .

Blockchain güvenlik firması BlockSec ise konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

İlginç bir şekilde, saldırgan, saldırı sözleşmesini kendi kendini imha etmeden önce elde edilen aktarmıyor. Muhtemelen çok heyecanlandı.

Hatırlatmak gerekirse yakın zamanda DeFi protokolü DEFO Finance de bir hack saldırısına uğraşmıştı. DEGO’nun hack’i tespit ettiği, UniSwap ve PancakeSwap’ta likidite sağlayan adresin ele geçirildiği söylenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala