bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

DeFi Protokolü SushiSwap Üç Gün İçinde Büyük İvme Kazandı

DeFi protokolu SushiSwap Uc Gun Icinde Buyuk Ivme Kazandi

Yeni, denetlenmemiş bir merkezsiz finans (DeFi) protokolü olan SushiSwap, protokol duyurusundan sonraki üç gün içinde büyük bir ivme kazandı.

Bir Uniswap çatalı olan SushiSwap, kilitli toplam değeri 700 milyon dolardan fazla tuttu. SushiSwap, Uniswap için bir “evrim” olarak tasarlandığını iddia ediyor.

SushiSwap’i Uniswap’tan ayıran şey, yönetim token’ı SUSHI’dir. Uniswap henüz yönetişim token’ına sahip değil ve likidite sağlayıcılarına toplanan işlem ücretleri sunuyor.

Uniswap şu anda tüm işlem ücretlerinin %0,30’unu herhangi bir havuzdaki likidite sağlayıcılarına ödül olarak dağıtıyor. Öte yandan SushiSwap, likidite sağlayıcılarına %0,25 teklif verirken;  kalan %0,05 SUSHI token’larına dönüştürülerek ödüllendirilecek. Bu en fazla likiditeyi sağlayan likidite sağlayıcılarının, daha sonra alınıp satılabilen ve aynı zamanda yönetim oylarını kullanmak için kullanılabilen çoğu SUSHI token’ını alacağı anlamına gelir.

SushiSwap’in devasa toplam değeri kilitlendi, likidite sağlayıcılarının şu anda parça başına 3,62 dolardan fiyatlandırılan SUSHI token’larını kapmak için toplandığını gösteriyor.

SushiSwap çılgınlığı, hızlı bir şekilde popüler hale gelen ve akıllı sözleşmelerindeki kritik bir hata nedeniyle günler içinde yok olan viral DeFi projesi YAM hissini veriyor.

Quanstamp’ın yakında onları denetleyeceği söylense de, SushiSwap’in akıllı sözleşmeleri de denetlenmemiş durumda. SushiSwap, anonim geliştiriciler tarafından kurulmuştur. SushiSwap’in geliştirme ekibi, yayınlanan tüm SUSHI’lerin %10’unu alacaktır.

Birkaç DeFi uzmanı, bazı nedenlerden dolayı SushiSwap’e karşı çıkıyor. Dharma Labs ödünç verme protokolünün kurucu ortağı Brendan Forster, SushiSwap deneyinin “başarısız olacağını” umuyor.

Merkezsiz değişim protokolü 0x’in kurucu ortağı Will Warren, SushiSwap’in kazanmasının “korkunç” olacağını söyledi. Warren, “Likiditenin çatallanması, yalnızca bir toplayıcıdan ziyade doğrudan tek kaynağa giden insanlar için daha kötü takas fiyatlarına neden olur” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala