bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

DeFi Protokolü BadgerDAO, Siber Saldırıya Uğradı

defi protokolu badgerdao siber saldiriya ugradi 2

Ethereum üzerindeki en büyük 23. DeFi protokolü BadgerDAO, siber saldırıya uğradığını duyurdu. Blockchain veri ve güvenlik analitiği şirketi PeckShield’e göre; BadgerDAO protokol kullanıcılarından 120,3 milyon dolar çalındı. İlk olarak protokol kullanıcıları dün gece protokolün uyuşmazlığındaki sorunları bildirdiler.

Söz konusu olan bu saldırının temel nedeni ise; protokol sözleşmelerinden kaynaklanmıyor. Badger.com kullanıcı ara yüzündeki bir istismarın sonucu olduğu tahmin ediliyor.

defi protokolu badgerdao siber saldiriya ugradi

DeFi protokolü BadgerDAO; Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, saldırıya uğradığını açıkladı.

BadgerDAO Saldırı Sonrası Tüm Akıllı Sözleşmeleri Durdurdu

DeFi protokolü Badger DAO‘un saldırıya uğraması sonucu projenin Discord kanalında yapılan yorumlara göre; BadgerDAO web sitesinin ön ucuna erişildiği ve işlemleri engellemek için kullanıldığı bildirildi. Bir yönetici ise saldırı için bir API anahtarının güvenliğinin ihlal edildiğini söyledi.

BadgerDAO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise kullanıcıların, izinleri olmadan çekimlerin yapıldığına yönelik şikayetlerde bulunduğu ve tüm akıllı sözleşmelerin durdurulduğu belirtildi.

Bunun yanında belirtmek gerekirse; BadgerDAO projesinin yerel tokeni olan BADGER, CoinGecko verilerine göre; çıkan haberlerden sonra yüzde 15.3 oranında bir düşüş yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala