bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

DeFi Piyasa Değeri 145,5 Milyar Dolara Ulaştı

defi piyasa degeri

TradingView endeksine göre, DeFi piyasa değeri tüm zamanların en yüksek değeri olan 145,5 milyar dolara ulaştı. Bir önceki ATH, mayıs ayında gelmişti. O dönem Ethereum’un fiyatı da 4.170 dolar seviyesine çıkmıştı.

CoinMarketCap’e göre, piyasa değerine göre en büyük DeFi projesi, 18 milyar dolarlık piyasa değeri ve akıllı sözleşmelerde kilitli toplam 5 milyar dolarlık değeriyle hala Uniswap. Toplam değer 134 milyar dolar olarak devam ediyor. Daha önce, Uniswap’ın SEC tarafından soruşturulduğu haberlerinin çıkmış olduğunu da belirtelim.

DeFi Piyasa Değeri ATH Yaptı

Kilitlenen toplam değer, genellikle DeFi pazarına, yatırımcılardan ve yatırımcılardan gelen ürünlere yönelik durumu belirler. Piyasa katılımcıları akıllı sözleşmelerde fon bıraktığında, kâr almak ve piyasadan para çekmek yerine fonlarını korumaya yönelirler.

UNI veya AAVE gibi çeşitli DeFi yalnızca son bir ay içinde sırasıyla yüzde 44 ve 33’lük bir büyümeyle karşı karşıya kaldı. Ethereum ağında artan işlem hacmi ve Londra güncellemesinin sonrasında ağa gelen yeni özellikler mevcut DeFi pazarını büyük ölçüde etkileyebilir.

Merkezi olmayan bir finans ağı, kullanıcılara üçüncü bir tarafın katılımı olmadan finansal çözümler sunmak için birlikte çalışan açık kaynaklı yazılım ve çerçeveler kümesi olarak karşımıza çıkıyor.

Uniswap gibi DeFi platformları, kullanıcıların piyasada likidite sağlayarak veya fonlarını ödünç vererek pasif gelir elde etmelerine yardımcı oluyor.

DeFi platformu çoğunlukla Piyasa Yapıcıların hizmetlerini kullanan geleneksel piyasa oluşturma sisteminden (protokoller veya ticaret çiftlerine likidite sağlayan bireyler) uzaklaşmak için Likidite Havuzlarını kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala