bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

DCG İle Genesis’in Finansal İlişkisine İnceleme

dcg ile genesisin finansal iliskisine inceleme

Kripto para risk sermaye şirketi Digital Currency Group‘un (DCG) ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından incelemeye alındığı bildirildi.

Bloomberg’in haberinde ABD Adalet Bakanlığı ve SEC’in DCG ile alt kuruluşu Genesis arasındaki finansal transferleri incelemeye aldığı belirtildi.

DCG İle Genesis’in Finansal Transferleri İnceleme Altında

Habere göre Adalet Bakanlığı’nın New York Doğu Bölgesi savcılarının iki şirketten belgeler talep ettiği ifade edilirken, SEC’in kendi soruşturmasının da erken aşamada olduğu kaydedildi. Ancak şu ana kadar iki şirket hakkında herhangi bir suçlama yapılmadığı aktarıldı.

Soruşturmalar özellikle Genesis ile DCG arasındaki finansal ilişkiye odaklanıyor.

Konuya ilişkin bir DCG yetkilisi, şirketin bakanlık soruşturmasından haberi olmadığını söyledi. Genesis tarafından yapılan açıklamada ise düzenleyicilerle ‘düzenli diyalog’ sürdürüldüğü belirtildi.

dcg ile genesisin finansal iliskisine inceleme1

Gemini ile DCG Arasında Gerilim

Kripto para dünyasında bu haftanın en çok koşulan konuları arasında Gemini ile DCG arasındaki gerilim olmuştu.

Genesis, iflas eden Three Arrow Capital ve FTX nedeniyle finansman arayışına girmiş ve para çekme işlemlerini durdurmuştu.

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, 3 Ocak’ta Genesis’in sahibi olan Digital Currency Group’un CEO’su Barry Silbert’e yazdığı açık mektupta, “Genesis’in para çekme işlemlerini durdurmasının üzerinden 47 gün geçti” ifadesini kullanmıştı.

Winklevoss, Genesis’in Gemini’ye Earn programına verilen fonlar için 900 milyon dolar borcu bulunduğunu belirtti ve Silbert’e 8 Ocak’a kadar süre verdiğini ifade etmişti.

İflas başvurunda bulunmayı da değerlendiren Genesis, çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkarmıştı.

Diğer yandan DCG, 2 Ocak itibarıyla HQ Digital şirketini kapamıştı. HQ Digital, 3.5 milyar dolarlık varlı yönetiyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala