bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

DAPS Coin Nedir?

daps coin nedir

Konuya hızlı bir giriş yapalım…

“DAPS” neden büyük harflerle yazılmış?

Çünkü bu bir kısaltma ve açılımı şu şekilde: Decentralized Anonymous Payment System

Bunu “Merkeziyetsiz Anonim Ödeme Sistemi” olarak çevirebiliriz. Sadece bu açıklama bile projenin ne olduğunu büyük oranda açıklıyor.

İlk bakışta bir proje hakkında fikir sahibi olabilmek önemli. Warren Buffett incelediği bir projeyi anlamadığında ona yatırım yapmaktan kaçınırmış.

Bu bizim piyasa için oldukça zor bir durum. Blockchain’i, kripto paraları, algoritmaları, konsensüsleri anlamak bir yana anlamaya çalışmak bile zor. Benim amacım da projeleri mümkün olan en sade dille sizlere aktarmaya çalışmak.

Konumuza dönelim…

“Gizlilik bir haktır, ayrıcalık değil”

DAPS; güvenlik, ölçeklenebilirlik ve gizliliğe odaklanmış bir blockchain projesidir.

DAPS protokolünün amacı, Monero ve PIVX’ten türetilen en son teknolojilere dayanan, güvenilir bir yönetişim yapısına sahip, tamamen anonim bir kripto para ve ödeme sistemi oluşturmak.

Ekip, RingCT ve Bulletproofs’u tam olarak içeren bir Staking ve Masternode hibritini (PoW – PoS – PoA) tam bir gizlilik özelliğiyle başarıyla uygulayan ilk kripto para projesi olduğunu iddia ediyor.

DAPS’in Misyonu

Finansal varlıkların izinsiz girişlerden korunmasını sağlamak ve kripto paraların küresel kullanıcılara erişilebilirliğini artırmak.

Bireysel teknik becerilerin geliştirilmesine öncülük etmek, topluluk oluşturmak, blockchain ve gizlilik protokollerinin ilerlemesini teşvik etmek.

Neden DAPS?

Geleneksel blockchain’lerde ve çeşitli “kısmen” anonim zincirlerde, kullanıcılar kötü niyetli saldırılara maruz kalıyorlar. Açığa çıkan bu veriler istismar ediliyor.

DAPS, bugüne kadarki en gizlilik özellikli blockchain’i oluşturmak için test edilmiş ve başarılı olmuş gizlilik protokollerini birleştirerek insanların mali durumlarını istedikleri şekilde kontrol etmelerini amaçlıyor.

DAPS’te adres ve işlemlerin gizli kalmasını, ayrıca işlemdeki numaraların da karışık olarak görülmesi özellikleri mevcut. Bunları sadece başlık olarak verelim: RingCT (Ring Confidenal Transaction, Mixing, Bulletproofs, Stealth Addressess ve benzeri.

DAPS’te aynı zamanda Masternode özelliği de mevcut. Bunun için cüzdanınızda 1 milyon DAPS olması gerek. Masternode getirisinden yararlanabilmeniz için sisteminizin 7/24 açık kalması ve 1 saatten fazla elektrik kesintisi yaşamamnız gerek.

Masternode hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

EKİP

Uluslararası üyeler hariç DAPS’in çekirdek kadrosu 9 kişiden oluşuyor.

Adel de Meyer, Kurucu Ortak

Teknoloji yazarı ve Danışman. Kripto ekosistemindeki tecrübelerinin yanı sıra Huawei, Hootsuite, AIMIA gibi kuruluşlarla da çalışmış. Crypto Collectors’ın da kurucularından.

Andrew Huntley, CTO

Bilişim teknolojisi alanında 20 yıllık tecrübeye sahip bir yazılımcı. Kripto paralar, blockchain, AWS Otomasyonu, iş akışı yönetimi ve sistem entegrasyonları, Yoğun Bakım Ünitesi izleme, çevrimiçi oyun sahtekârlığını önleme, kripto madenciliği, sağlık, borsa ve vergilendirme (SARS) gibi pek çok alanda uzmanlığı mevcut.

DAPS Coin’in Özellikleri

DAPS’in Listelendiği Borsalar

Stakecube, Stex, SWFT, Bibox, Txbit ve BitMart.

Yol Haritası

Oldukça ayrıntılı olarak belirtilmiş bir yol haritaları var.

Projenin iyi hazırlanmış bir Whitepaper’ı var.

Dapps Sosyal Medya Hesapları

Twitter’a (@DAPScoin) giriş tarihleri Nisan 2019. Takipçi sayıları 10.000. İyi bir sayı.

Telegram’da yaklaşık 7.000 üyeleri var.

Facebook’ta yaklaşık 7.400.

Linkedin 207.

Instagram 871.

YouTube’da 1.820 aboneleri, 12 adet videoları var fakat son paylaşımlarını 4 ay önce yapmışlar. Bu pek hoşuma gitmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Barış Kardeş

Sevgiye dâir ne varsa ben orada varım, savaşa dâir ne varsa ben orada yokum. Mevlânâ.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala