bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

DAO Projelerinin Toplam Hazineleri 11 Milyar Doları Aştı

DAO Projelerinin Toplam Hazineleri 11 Milyar Dolari Aşti

Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon’lar (DAO’s) son dönemin en popüler Blockchain ürünlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemde çok sayıda piyasaya sürülen DAO projesi yatırımları kendisine çekerken, sektör hızla büyüyor ve gelişiyor. Öyle ki Messari verilerine göre DAO projelerinin toplam hazineleri 11 milyar doları aşmış durumda.

DAO Projelerinin Hazineleri Hızla Artıyor

Blockchain teknolojisini kullanarak, karmaşık süreçleri şeffaf ve güvenli bir şekilde otomatikleştiren Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon’lar (DAO’s), Blockchain sektörünün geleceğinde önemli bir basamak olarak görülüyor. Bu değer algısı doğal olarak yapılan yatırımlara da yansımış durumda. Öyle ki veri analiz şirketi Messari, DAO hazinelerinin kümülatif olarak 11 milyar doların üzerinde değere sahip olduğunu açıkladı. 2021’in başındaki veriler ile kıyasladığımızda bu oran 40 kat artmış durumda.

Diğer taraftan DAO’ların elinde tuttuğu11 milyar doların 7 milyar doları sadece en büyük 15 DAO’nun elinde bulunuyor.

Sadece BitDAO ve Uniswap’a ait olan projelerin toplam hazine 4.2 milyar dolar seviyesinde. Diğer büyük DAO’lar ise sırasıyla Aave, Synthetix, Maker, Yearn ve diğerleri gibi popüler DeFi platformlarını içeriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala