bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,741.95 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,585.33 0.99%
bnb
BNB (BNB) $ 589.97 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 187.62 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624172 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653237 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.202288 11.48%

Paylaş

Dağıstan’da Kripto Madencilerine Operasyon Düzenlendi

dagistanda kripto madencilerine operasyon duzenlendi

Kripto para birimlerinin her geçen gün hayatımıza entegre olmayı sürdürmesiyle birlikte kripto madencilik faaliyetleri de artmaya devam ediyor. Dağıstan’da kolluk kuvvetleri, sayısı 1.500’ü bulan kripto madenciliğinde kullanılan cihaza el koydu.

Dağıstan Kripto Madencilik Faaliyetlerini Suç Sayıyor

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Dağıstan İçişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi’nden ekipler, ülkede büyük bir kripto madencilik çiftliğine operasyon düzenledi. Kolluk kuvvetleri, düzenlenen operasyonla ilgili yapılan basın açıklamasında, baskında sadece kripto para madenciliğinde kullanılan 1.476 cihaza ve kripto madencilikle kullanılan bazı donanımlara da el konulduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kripto madencilik çiftliğinin sahiplerinin, diğer kripto para madencilerine de madencilik ekipmanları kurmak, elektrik bağlantılarını yapmak ve güvenliklerini sağlamak gibi çeşitli hizmetler de sunduğu belirtildi. Uzmanlar düzenlenen operasyonla birlikte ele geçirilen cihazların piyasa değerini ve tüketilmiş olan elektrik miktarının hesaplanması için çalışmalar yürütüyor.

dagistanda kripto madencilerine operasyon duzenlendi 2

Son birkaç yılda ülkede düşük elektrik tüketimi için adımlar atılıyordu. Kripto madenciliğin yüksek miktarda elektrik gücünden yararlanması sebebiyle, ülkede kripto madencilik faaliyetleri yasaklanmıştı. Ülkedeki elektrik şebekeleri yüksek işlem gücünü kaldıramayacağı için ülkede aşırı elektrik gücü tüketen işlemlere özel olarak izin veriliyor. Son olarak ülkede kısa bir süre önce bir kripto madencilik çiftliğine de baskın düzenlenmiş ve 95 adet kripto madencilikte kullanılan cihaza el konulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala