bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

Cynthia Lummis, SVB ve Signature Bank Yöneticilerini Eleştirdi

cynthia lummis parasal sistem coktugunde bitcoine btc ihtiyacimiz olacak

Son dönemde kripto para sektörünün önde gelen isimleri iflas eden bankalar ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak Eski Signature Bank yöneticisi, milyonlarca hisse senedini cebe indirdiği iddia edilirken, bankasının iflasının suçunu kripto paralara yüklemeye çalıştığı için eleştirildi.

Cynthia Lummis‘dan SVB ve Signature Bank Yöneticilerine Eleştiri

Senato Bankacılık Komitesi duruşması sırasında, Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Cynthia Lummis, artık feshedilmiş bankanın eski başkanı Scott Shay’e, bankasının çökmesine neyin yol açtığına dair hazırladığı açıklamayla ilgili olarak sert çıktı.

cynthia lummis svb ve signature bank yoneticilerini elestirdirt

Shay ifadesinde bankanın 2018’de dijital varlık sektöründeki işletmelerden mevduat kabul etmeye başladığını ve ardından 2022’de sektör dalgalanma yaşarken kripto varlık mevduatını önemli ölçüde azalttığını belirtti. Dijital varlık sektörüyle güçlü bağları olan bir banka düştükten sonra bankasına düzenleyiciler tarafından el konulduğunu ve bunun ardından Signature’dan 16 milyar doların çekilmesine yol açtığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Cynthia Lummis, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Dijital varlıklarla uğraşan belirli mevduat sahiplerine ve düzenleyicilere çok fazla suçlama yöneltilmiş gibi görünüyor, ancak kendiniz herhangi bir suçlamayı kabul etmediniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala