bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

Curve (CRV) Coin Nedir?

Curve CRV nedir

Curve (CRV) sabit fiyatlı kripto paralar için hazırlanmış merkezsiz bir borsa platformudur. Otomatik piyasa yapıcı (AMM) sistemini kullanan sabit fiyatlı kripto paralar ihtiyaç duydukları likiditeyi bu şekilde temin ediyor. Curve platformu bu kripto paraları hedefine alarak faaliyet veriyor. Curve platformunda CRV olarak sembolize edilmiş kripto paralar bulunuyor. Yeni Curve projesi kapsamında başlatılan merkezsiz otonom organizasyonlar (DAO) piyasada bilinen ürünler arasında gösterilebilir. DAO’ların Ethereum (ETH) akıllı sözleşmelerini bir araya getirici özelliği öne çıkıyor. Bu içerik boyunca Curve platformundan ve ekosisteme sunduklarından bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası CRV token’ler ile ilgili birtakım verilere de burada yer veriyor olacağız.

Curve (CRV), merkezsiz bir kripto para borsasıdır. Curve platformu otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolü olarak bilinen Curve.fi’ye de çalışma olanağı veriyor. Lider altcoin Ethereum (ETH) ağı üzerinde yer alan CRV token’ler kullanıcılarına hızlı ve kaliteli hizmetler vadediyor. Curve.fi protokolü USDC ve DAI gibi sabit fiyatlı kripto paralara olanaklar sunuyor. Bunlarına yanı sıra Curve platformu Ethereum tabanlı Bitcoin token’lerine de kaliteli işlem yapma imkanı sağlıyor. Bu token’lere örnek olarak Wrapped Bitcoin (WBTC) ve renBTC gösterilebilir. CRV token’ler sayesinde faaliyet veren Curve ekosistemi ERC-20 token’leriyle önceki iki cümlede ifade ettiğimiz kripto paraların kolay alınıp satılmasına ortam hazırlıyor.

Curve

Süreç içerisinde yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için Curve platformu bir yöntemden faydalanıyor. Buna göre Curve ile işlem yapılan kripto paralarınkine benzer varlıkların havuzu kullanılıyor. Bu sayede USDC, DAI ya da USDT gibi sabit fiyatlı kripto paralar için bir likidite imkanı doğuyor. Ayrıca kullanıcılar CRV token’lerini kilitleyerek de birtakım avantajlardan faydalanabilecekler.

Curve (CRV) ne zaman çıktı?

Curve (CRV) platformu 2020 yılının ocak ayında başlatıldı. Daha aynı yılın ikinci yarısı başlamadan bu platform hem merkezsiz finans (DeFi) alanında hem de kullanıcılar arasında oldukça önemli bir gelişme kaydetti. Ağustos ayında merkezsiz otonom organizasyonlarına (DAO) start veren Curve gelişim sürecine hız kazandırdı. Curve projesinin kurucusu ve halihazırdaki CEO’su Michael Egorov adlı bir geliştiricidir. Egorov’un Rus asıllı bir bilim insanı olduğu ve kripto para alanıyla ilgili çok sayıda girişimde yer aldığı ifade ediliyor. Kariyerinde kripto paralarla ilgili başarılara imza atmak isteyen Egorov, Curve platformunu kullanıcıların hizmetine soktu. Egorov’un adının geçtiği projeler arasında NuCypher ya da LoanCoin gibi başarılı olduğu iddia edilen isimler yer alıyor.

Curve (CRV) Fiyatı Nedir?

Yenilikçi Curve (CRV) platformunun kripto parası CRV token’lerin fiyatına yönelik güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilmek mümkün. Curve ekibi tarafından projenin detaylarına ilişkin açıklanan tanıtıcı evraklar incelendiğinde CRV token ile ilgili birtakım verilere ulaşıyoruz. Bu verilere göre CRV token’ler piyasaya toplamda 3 milyar 303 milyon adet arz edilecek. Bu toplam miktarın üzerinde CRV’nin piyasaya dahil edilmesi teknik olarak mümkün görünmüyor. Piyasaya şimdiye dek dahil edilen ve halen dolaşımda bulunan CRV miktarı ise yalnızca 413 milyon. Bu miktar toplamda arz edilecek meblağın yalnızca %13’lük bir kısmına karşılık geliyor. Yani piyasaya arz edilecek CRV kripto değerlerinin çoğu halen dolaşıma dahil edilmemiş.

Curve nedir

Curve Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Curve token 22,58 TL TL’den işlem görüyor. Curve token fiyatı son 24 saat içerisinde 1.40% değişim gösterdi. Curve token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 67,018,567 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 812,633,456 dolar seviyesinde.


Curve Kaç Dolar?                                       

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Curve token $ 0.699004 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının KASIM ayı itibariyle Curve token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 6,9 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Curve token yılın en düşük seviyesini ise 0,36 dolarla belirledi.


Curve (CRV) Nasıl Çalışmaktadır?

Yenilikçi Curve (CRV), Ethereum (ETH) altyapısından faydalanarak faaliyet gösteren bir kripto para projesidir. Curve sahip olduğu tasarım ve teknoloji sayesinde kripto para ekosistemine yüksek kaliteli hizmetler sunmayı hedefliyor. Merkezsiz borsa platformları AMM adlı otomatik borsa yapıcı anlamına gelen bir sistemden faydalanıyor. Curve projesi işte bu sistemlerin likidite durumlarını düzenliyor. CRV token’ler aracılığıyla yönetilen Curve ekosistemi kullanıcıları pek çok avantajla buluşturuyor. Uzmanların ifadelerine göre Curve projesi sabit fiyatlı kripto paraları hedef aldığı için diğer projelere göre daha az riskli. Elbette kripto para piyasasında az riskli ifadesi farklı şekillerde yorumlanıyor. Sürprizlerle dolu bu piyasada her proje için büyük risklerin bulunduğunu kullanıcıların unutmaması gerekiyor.

CRV nedir

CRV token’lerin madencilik yapılmayan bir algoritma kullandığını görüyoruz. Bunun yerine farklı bir yöntemi benimseyen CRV, kullanıcıların şartları yerine getirmesi durumunda birtakım imkanlara erişmesini sağlıyıor. Curve ekosisteminde yer alan ödünç verme havuzları sayesinde likidite sorunlarının yaşanması engellenmiş. Kullanıcılar CRV token’leriyle Curve ekosisteminin yönetimine de doğrudan dahil olabiliyorlar. Bu token’ler aracılığıyla ağ ile ilgili alınacak kararlarda kullanıcıların da söz sahibi olması sağlanmış.

Curve (CRV) Nasıl Satın Alınır?

Curve platformunun kripto parası CRV token’ler borsa platformlarında yer alıyor. Borsalar aracılığıyla bu kripto parayı satın alabilmek mümkün. Örneğin Binance, Huobi Global, Coinbase, Gate.io ya da KuCoin gibi platformlar bünyelerinde CRV token işlemlerine yer veriyor. Kullanıcılar diledikleri borsayı seçerek uygun kripto paralarla CRV token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala