bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

Cumhuriyetçiler, Stablecoin’ler Üzerindeki Düzenleyici Gücü Eline Almak İstiyor

cumhuriyetciler stablecoinler uzerindeki duzenleyici gucu eline almak istiyor 2

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto noktasında sert yaptırım kararları alıyor. Kısa bir süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, stablecoin düzenlemeleri konusunda da SEC’in yetkili kurum olduğunu dile getirmişti. Cumhuriyetçiler ise Gensler ile aynı düşünceye sahip değil.

Cumhuriyetçilerden Yeni Bir Stablecoin Yasa Tasarısı Önerdi

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), stablecoin’ler üzerindeki düzenleme yetkisini elinden alacak yeni bir stablecoin yasa tasarısı önerisinde bulundu.

cumhuriyetciler stablecoinler uzerindeki duzenleyici gucu eline almak istiyor

Son dönemde dünya genelinde hükümetler stablecoin düzenlemeleri üzerinde harekete geçmiş durumda. Stablecoin’ler için ABD’de kapsamlı bir düzenleyici çerçevenin oluşturulması adına görüşmeler devam ederken, kamuoyuna açıklanan taslak, SEC’in dijital varlık altyapı şirketi Paxos ile uluslararası kripto para borsası Binance arasında paylaşılan bir stablecoin olan BUSD hakkındaki soruşturmasının ortasında geldi.

Daha önce iki partili görüşmelerin durduğu yerden farklı olarak, yasa tasarısı artık algoritmik stablecoin’lere dokunmayacak veya bir merkez bankası dijital para biriminin incelenmesini zorunlu kılmayacak. Bunun yerine tasarı, dar bir şekilde ödemeler için kullanılan stablecoin’lere odaklanacak. Bununla birlikte yeni yasa tasarısı, ABD’deki dijital varlık piyasalarını yönetecek mevzuata eşlik etmesini hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala