bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,007.15 1.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.88 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 556.61 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 142.85 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50489 1.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471115 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156609 3.96%

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ertem Kripto Para Yönetmeliği Hakkında Konuştu

cumhurbaskanligi basdanismani ertem kripto para yonetmeligi hakkinda konustu

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, merkez bankası tarafından yayımlanan kripto para yönetmeliği hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Ertem, 16 Nisan gecesi Resmi Gazete’de yayımlanan kripto paraların ödemelerde kullanılmamasına ilişkin yönetmeliği değerlendirdi. İlgili birimlerin gerekli hazırlıkları yaptığını ve kripto paraların kullanımı hakkında daha fazla düzenleme geleceğini söyleyen Ertem, şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası bugün önemli bir adım attı. TCMB kripto paraların genel eşdeğer olma fonksiyonunu yasakladı ki bu çok yerindedir. Kripto paralar merkezi olmayan bir tasarruf aracı. Dolayısıyla Türkiye ve dünyada regülasyonlar henüz söz konusu değil ya da eksik. Dolayısıyla bu sistemlerin bir para birimi gibi kullanılması; kurumlara, bireylere telafisi mümkün olmayan hasar verebilir.”

Bilindiği gibi, Türkiye’de kripto paralar hakkında herhangi bir düzenleme bulunmuyordu. Bu yönetmelik ile ilk defa kripto para tanımı yapıldı ve ilk sınırlayıcı düzenleme kripto paraların kullanım alanlarına ilişkin gerçekleşti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala