bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve El Salvador Başkanı Ne Görüştü?

Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayınlandı. Bu hafta Kripto Bülten’de haftanın en dikkat çekici konularına değinildi. Bu konular arasında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve Türkiye’deki kripto para yasası konusunda öne çıkan isimlerin başında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın açıklamaları oldu diyebiliriz.

Nelerden Bahsedildi?

-Türkiye’de kripto para yasasına dair konuşmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Başkanı Nayib Bukele görüşmesi gündeme bomba gibi düştü. Görüşme sonrası iki ülke arasında 6 ticaret anlaşması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yakın zamanda El Salvador’a yeni bir elçilik açılacağını söyledi.

-AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kısa süre önce bir grup temsilciyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırlamış ve sektörü dinlemişti. Sonrasında Binance TR, BtcTurk ve Paribu yetkilileri ile görüşen Elitaş, tüm bu görüşmelerin ardından DHA’ya bazı açıklamalar yaptı.

-Dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden biri olan McDonald’s‘ın resmi Twitter hesabı şu sıralar Doge sahiplerinin hedefinde. Topluluğu harekete geçirmek isteyen isim Dogecoin kurucusu Billy Markus oldu. Markus, Twitter üzerinden Dogecoin sahiplerine çağrı yaptı.

-Kripto ve metaverse dünyasının son dönemde hızla büyüdüğü şüphesiz bir gerçek. Birçok şirket yeni ortaklıklar ile operasyonlarını genişletirken Facebook gibi şirketler de büyük adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak yazılım devi Microsoft, şimdiye kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirerek, Activision Blizzard‘ı satın alacağını açıkladı.

-Walmart, elektronik, ev dekorasyonu, oyuncak, spor malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri de dahil olmak üzere sanal ürünler oluşturma ve satma planları doğrultusunda birkaç yeni ticari marka başvurusu yaptı. Ayrı bir dosyada da şirketin NFT planları yer alıyor. Bir NFT haberi de İtalyan lüks otomobil markası Lamborghini’den geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala