bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deprem Bölgesinde: Tüm imkanlar seferber edildi

cumhurbaskani erdogan kahramanmarasta aciklama yapiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş‘ta açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Kahramanmaraş Havalimanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu’nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

cumhurbaskani erdogan kahramanmarasta aciklama yapiyor2

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Can Kaybı 8 Bin 574’e Yükseldi

Daha sonra basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat edenlerin sayısının 8 bin 574’e, yaralı sayısının 49 bin 133’e yükseldiğini açıkladı.

Devlet kurumlarının görev başında olduğunu ifade eden Erdoğan, ilk gün sıkıntı yaşandığı, ikinci gün ve bugün duruma hakimiyetin tesis edildiğini ifade etti. Erdoğan, “Bütün imkanlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkanları ile başta AFAD olmak üzere AFAD koordinesinde bu çalışmalarını belediyelerle birlikte yürütmektedir. Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık, bu görüşmelerle buralardaki otellerde kalma arzusunu koyan vatandaşlarımız olursa bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Hazine’den belirli bir bütçenin ayrıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bütçe ile beraber her ailemize inşallah bu süreçte rahatlatacak bir rakamı, bunu 10 bin olarak planladık. inşallah bu ailelere bizler şu anda hükümet olarak ulaştıracağız” dedi. Akaryakıt gibi bazı sıkıntıların olduğunu ancak onların da aşılacağını bildiren Erdoğan, “Hedefimiz bir yıl içerisinde, nasıl diğer illerde toplu konut idaresi olarak bu operasyonları yaptıysak aynı şekilde Maraş ve 9 ilimizde de bunları gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala