bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,397.79 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,263.54 2.54%
bnb
BNB (BNB) $ 615.17 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 157.69 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545625 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496277 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161435 1.53%

CTFC’den Kripto Şirketlerine Daha Fazla İnceleme Sinyali

ctfcden kripto sirketlerine daha fazla inceleme sinyali

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kuruluşlar, FTX’in iflasının ardından düzenleme adımlarını hızlandırdı. Özellikle ABD’deki SEC, CTFC gibi kurumların kripto şirketleri üzerindeki baskısı artıyor. CFTC üyesi Romero, kurumun kripto şirketlerini daha fazla incelemeye tabi tutması gerektiğini söyledi ve uzman çalışanların şirketleri uyarması için çağrı yaptı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) komisyon üyesi Christy Goldsmith Romero, avukat, muhasebeci ve finans uzmanlarının FTX gibi kripto şirketlerinde yaşanan hataları durdurmak için adım atmaları gerektiğini söyledi. Romero, ABD’de borsaların kripto varlıklarını listelemeden önce CFTC tarafından daha fazla incelemeye tabi tutulması gerektiğini söyledi.

ctfcden kripto sirketlerine daha fazla inceleme sinyali2

CTFC Üyesinden Çalışanlara Çağrı

Romero, uzman çalışanların ‘patronları rahatsız etme’ riskini göze alarak uyum ve kontrollerini hızlandırmasına dikkat çekti. Romero, çalışanların zenginlik vaadi ve susturulma gibi girişimlere izin vermemesi gerektiğini ifade etti. Wharton Okulu’nda bir etkinlikte konuşan Romero, FTX‘in iflasına ilişkin, “Eşik bekçileri, FTX‘in iflasına kadar olan operasyonel ortamı ciddi şekilde sorgulamalıydı” ifadesini kullandı. Romero, düzenlenmemiş kripto şirketleri için çalışan avukat sıkıntısı olmadığını da ifade etti. Romero, kripto sektörü için düzenlenecek mevzuat için beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Diğer yandan dün ABD Adalet ve Hazine Bakanlığı, kara para aklama suçlamasıyla kripto borsası Bitzlato‘ya yaptırım açıkladı. Hong Kong merkezli kripto şirketi Bitzlato’nun yetkililer tarafından kesintiye uğradığını ve şirketin kurucusu olan Anatoly Legkodymov’un tutuklanarak Rusya ile bağlantılı bilinen suç faaliyetlerine verdiği hizmeti sonlandırdığını açıkladı. Bitzlato’nun Rus uyruklu kurucusu Anatoly Legkodymov’un yasa dışı fonları transfer etmekle suçlandığı ve kara para aklamayı önleme dahil ABD’nin düzenleyici önlemlerini karşılayamadığı bildirildi. Miami’de gözaltına alınan Legkodymov’un tutuklanması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala