bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

CTFC Tarafından, Polymarket’e 1,4 Milyon Dolar Para Cezası

ctfc tarafindan polymarkete 14 milyon dolar para cezasi

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), tarafından New York merkezli kripto tahmin platformu Polymarket, 1,4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Polymarket’i açıklamak gerekirse; kullanıcıların spor yanlısı oyunlar ve siyasi seçimler gibi etkinlik pazarlarının sonuçlarına, ikili opsiyon sözleşmeleri aracılığıyla bahis yapmalarını sağlayan merkezi olmayan bir platform.

CTFC’den Polymarket’e Ceza

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), New York merkezli kripto tahmin platformu Polymarket’i “Borsa dışı olaya dayalı ikili opsiyon sözleşmeleri sunmak ve belirlenmiş bir sözleşme piyasası (DCM) olarak atanma veya takas yürütme tesisi (SEF) olarak tescil edilmemesi” nedeniyle suçladı. Polymarket cephesinden ise şu şekilde bir açıklama geldi:

Yapılan duyuruda, CTFC’nin icra müdür yardımcısı Vincent McGonagle, türev platformlarını icra organına kaydolmaya çağırdı. McGonagle Merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe, faaliyet gösterenlere özellikle dikkat çekti

Tüm türev piyasaları, kullanılan teknolojiden bağımsız olarak ve özellikle merkezi olmayan finans veya ‘DeFi’ alanı olarak adlandırılanlar dahil olmak üzere, yasaların sınırları içinde çalışmalıdır.

Ayrıca 2021’nin Eylül ayında Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Kraken’i de yasa dışı dijital varlık alım satımı sunduğu gerekçesiyle dava etmişti. Bu davanın sonucunda ise CFTC ve Kraken anlaşma sağlanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala