bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

“CTFC, Binance’in ABD Operasyonlarını Durdurabilir”

22CTFC Binancein ABD Operasyonlarini Durdurabilir22

Kripto para dünyası Binance davası ile çalkalanıyor. ABD’nin emtia düzenleyicisi CTFC, Binance ve CEO’su CZ’ye dava açtı. Bu gelişmeyle birlikte borsadan çıkışlar hızlanırken, kripto paralarda kayıplar görüldü. Bitcoin, 26 bin 500 dolara kadar geri çekildi. CFTC, Binance‘ın türev kurallarını ihlal ettiğini ve önemli belgeleri yok ettiğini iddia etti. Davayı değerlendiren Bernstein analistleri, CTFC’nin Binance.US‘in operasyonlarını durdurabileceğini açıkladı.

22CTFC Binancein ABD Operasyonlarini Durdurabilir221

Binance Davası: CTFC, Operasyonlarını Durdurabilir

Küresel varlık yönetim şirketi Bernstein, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Binance‘e yönelik davasını değerlendirdi. Bernstein’a göre potansiyel bir anlaşmanın parçası olarak Binance’in ABD’deki faaliyetlerini durdurması gerekebilir.

Bernstein raporunda, Binance.US‘in borsanın küresel operasyonlarının yüzde 5’inden azını oluşturduğu belirtildi. Raporda, kripto para ticaretinin küresel bir iş olduğuna vurgu yapıldı. Binance’in ana gelir kaynağı ve lisans çalışmaları yaptığı Avrupa, Afrika ve Avustralya operasyonlarını korumaya çalışacağına dikkat çekildi.

Ayrıca Binance.US operasyonlarının kripto pazarları için çok önemli olmadığı belirtildi. ABD’nin Hong Kong ve Çin’in adımlarını izleyeceği de kaydedildi. Bernstein, ABD’de olumsuz gelişmelerin Asya’dan gelecek pozitif haberlerle dengelenmesini bekliyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), CFTC’nin iddialarını reddetti. CZ, borsanın iki yıldan fazla bir süredir düzenleyicilerle iş birliği içinde olduğunu belirtti. CZ, davanın hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala