bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Crypterium (CRPT) Nedir?

Crypterium nedir

Crypterium (CRPT), kullanıcıların mobil cihazlarında hizmet veren merkezsiz bir banka olarak ifade edilebilir. Projenin esas amacı ekosistemdeki ilk kripto para bankasını meydana getirmek diyebiliriz. Platform kullanıcılarına tıpkı bankaların sağladığı gibi finansal hizmetler sunmayı istiyor. Ancak tahmin ettiğiniz gibi bu hizmetleri geleneksek yolla değil de kripto paraların felsefesine uygun bir şekilde yenilikçi yollardan sağlayacak.

Geleneksel finansal sistemde faaliyetlerini sürdüren bankaların kullanıcılarına sunduğu hizmetlerin benzerlerini Crypterium da kripto para odaklı olarak sunmaya hazırlanıyor. Geleneksel bankalar kripto paralara karşı mesafeli yaklaşırken Crypterium’un oluşturduğu banka platformunun ekosistemi desteklemesi hedefleniyor. Crypterium zamanla kripto para topluluğundaki lider kripto banka haline gelmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için ekibin canla başla çalışmalarına devam ettiğini söyleyebiliriz. Üstelik ekosisteme kazandırılan yenilikçi ve benzersiz nitelikli platform da ekibin bu hedefine ulaşmasında bir hayli etkili olacağa benziyor.

Crypterium’un kendi web sayfasında platforma yönelik yapılan yorumda şu ifadeye yer veriliyor: Banka gibi, ancak kriptolar için. Kullanıcılar platforma dahil olarak sunulan ücretsiz cüzdan hizmetinden faydalanabilirler. Üstelik içeriğin hazırlandığı anda Crypterium platformunda tam on dokuz farklı kripto paraya yönelik finansal hizmet sağlanıyor. Buna göre kullanıcılar Crypterium müşterisi olarak elde ettikleri VISA kartlarıyla gündelik hayatlarında alışveriş işlemi gerçekleştirebiliyor. Platformun sağladığı kripto para birimlerinden herhangi birisiyle bu işlemler gerçekleştirilebiliyor. Peki platform tam olarak nasıl faaliyet gösteriyor ve CRPT token’ler tam olarak ne işleve sahip? Bu soruların yanıtını içeriğin ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

Crypterium (CRPT) ne zaman çıktı?

Crypterium (CRPT) projesi 2017 yılında çalışmalarına başladı. Kripto para ekosistemine taze bir platform kazandırarak sektörü ateşlemek amacı taşıyan ekip gerçekleştirdiği sıkı çalışmalarla Crypterium’u hizmete soktu. Bu sayede kripto para piyasasında kullanıcıların karşılaşabileceği çeşitli sorunlara çözüm sağlanması hedefleniyor. Bankacılık hizmetleri bir finansal sistem için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Kullanıcıların kredi, para yatırma çekme ya da likidite ihtiyaçları Crypterium sayesinde karşılanabilecek. Ekip bu bilinçle çıktığı yolda bir ilk coin arzı (ICO) etkinliği düzenledi. Buna göre platformun kripto parası CRPT token’ler kullanıcılarıyla buluşturuldu. ICO projelerinin sıklıkla yaşandığı 2017 yılında gerçekleşen satış, rakiplerinden sıyrılmayı başararak yatırımcılarından toplamda 51 milyon dolar değerinde fon elde etmeyi başardı. Bu sayede projenin devam edebilmesi için gerekli olan fonlama sağlanmış oldu. Ekip o tarihten bu yana çalışmalarını büyük bir disiplinle sürdürerek kripto para ekosistemine kaliteli bir platform kazandırmayı başardı.

Crypterium (CRPT) Fiyatı Nedir?

Cyrpterium platformunun kripto parası CRPT token’lerin fiyatlarına ilişkin güncel verilere aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz. CRPT token’e yönelik girilen verilere baktığımızda piyasaya toplamda arz edilecek üst miktarın belirtilmemiş olduğunu görüyoruz. Buna göre piyasada herhangi bir sayıda CRPT token’in dolaştığını görmemiz mümkün. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göreyse dolaşımdaki CRPT token sayısı 81 milyon civarında.

Crypterium nedi

Crypterium Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Crypterium token 1,99 TL TL’den işlem görüyor. Crypterium token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Crypterium token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Crypterium Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Crypterium Coin $ 0.061283 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Crypterium Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1.58 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Crypterium yılın en düşük seviyesini ise 0,072758 dolarla belirledi

Crypterium (CRPT) Nasıl Çalışmaktadır?

Crypterium (CRPT) platformu kullanıcılarına kripto para temelli finansal hizmetler sunan yenilikçi bir banka oluşumudur. Geleneksel bankalardan belirli nitelikler itibariyle ayrılan Crypterium platformunda iki farklı kripto para bulunuyor. Bunlardan en bilineni yazımıza konu olan CRPT iken diğeri ise CRED token. CRED token’lerin bir tür yan kripto para olarak işlev gösterdiğini söyleyebiliriz. Platformun ne şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etmek adına sunulan ürün ve hizmetlerden bahsedelim.

Crypterium

Crypterium platformu kullanıcılarına “kripto para edinimi” adı altında kripto para alım satım işlemleri sağlıyor. Bu hizmeti alan kullanıcılar platformda desteklenen kripto paraları diledikleri an diledikleri itibari paraya çevirebiliyor. Platformun sunduğu bir diğer hizmet ise “kripto bank” şeklinde niteleniyor. Buna göre kullanıcıların geleneksel bankalardan aldığı her türlü finansal servisin kripto para merkezli olanı oluşturulmuş. Ayrıca mobil uygulama aracılığıyla da ödeme yapma ya da alma imkanları bu hizmet adı altında sunuluyor. Crypterium’un sunduğu hizmetlerden diğeri ise bir tür borsa hizmeti olarak biliniyor. Bu hizmetle kullanıcılar dijital varlıklarını dilediği gibi değerlendirebiliyor. Son olarak platformun kullanıcılarına sunduğu uygulama geliştirme arayüzünden (API) bahsedelim. Geliştiricilerin faydalanması ve ekosisteme katkı sağlaması için geliştirilen API herkesin erişimine açık bir yapıda yani tam olarak da kripto paraların temel felsefesine uygun olarak geliştirilmiş.

Crypterium (CRPT) Nasıl Satın Alınır?

Crypterium platformunun kripto parası CRPT token’leri satın almak için çok sayıda borsa hazırda bekliyor. Bu borsaların başında KuCoin, Liquid ve HitBTC gibi platformlar yer alıyor. CRPT token’lerin piyasadaki diğer bilindik kripto paralara oranla çok fazla borsa üzerinde yer almadığı söylenebilir. Dünyanın en büyük kripto para alım satım platformlarından Binance borsası da henüz bu token’e listesinde yer vermemiş. Küresel ölçekte hizmetlerini sürdüren bir diğer borsa KuCoin platformunda ise CRPT token alıp satmak adına çeşitli işlem çiftleri oluşturulmuş. Bunlar BTC, USDT ve ETH’den oluşuyor. Buna göre kullanıcılar KuCoin platformu üzerinden bu kripto paraları kullanarak CRPT token sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala