bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,802.36 2.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.01 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 598.62 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 152.33 4.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528144 3.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478305 5.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153531 5.50%

Cream Finance Hack Sonrası 17,6 Milyon Doları Geri Aldı

Cream Finance Hack

Cream Finance, yaşanan hack olayından sonra çalınan fonların bir kısmını geri aldığını açıkladı.

Güvenlik firması PeckShield ilk olarak, kimliği bilinmeyen saldırganın çalınan fonların yaklaşık %90’ını projeye iade ettiğini belirtti.

Çarşamba günü, çok imzalı cüzdan Cream Finance adresi, bilgisayar korsanının adresinden yaklaşık 17.6 milyon dolar değerinde 5.152.6 ETH’yi geri aldı. Bilgisayar korsanının fonları neden iade etmeye karar verdiği ise belirsizliğini koruyor.

Cream Finance, popüler Ethereum Blue Chip Compound’dan ilham alan bir borç verme protokolüdür. Kullanıcıların daha geniş bir varlık yelpazesinde ödünç vermelerini ve ödünç almalarını sağlar.

30 Ağustos‘ta bir bilgisayar korsanı, DeFi protokolünde listelenen AMP Token pazarına saldırmıştı. Saldırgan, birden fazla yüksek değerli flash krediye izin veren ve bilgisayar korsanının fonları sözleşmeden çekmesini sağlayan bir yeniden giriş hatasından yararlandı.

Bir hack raporunda, Cream Finance ekibi, olayın o sırada 34 milyon dolar değerinde 2,804,96 ETH ve 462.079.976 AMP token kaybına yol açtığını açıkladı. Saldırıdan kısa bir süre sonra hacker, çalınan AMP token’larını takas etti ve cüzdanı 5.758 ETH ile bıraktı.

Bilgisayar korsanının iade etmediği kalan 606 ETH, bilgisayar korsanı tarafından kontrol edildiğine inanılan başka bir adrese gönderildi. Sadece birkaç saat önce adres, işlem gizliliğini korumak için Ethereum’da popüler bir karıştırıcı olan TornadoCash (TonradoCash Ethereum üzerine kurulu bir gizlilik protokolüdür. Basitçe alıcı ve hedef adresler arasındaki zincir üstü bağlantıyı değiştirerek işlem anonimliği sağlar). Bugünün fiyatlarında 606 ETH yaklaşık 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtelim.

poly network hack

Bu Geri Ödenen İlk Hack Saldırısı Değil

İşin ilginç yanı Cream Finance olayının, geçen ay ortaya çıkan son Poly Network hack saldırısıyla bazı benzerlikler taşıyor olması. Poly Network saldırısı, bir bilgisayar korsanının fonları iade etmeden önce 611 milyon dolar çalmasından sonra şimdiye kadarki en büyük kripto soygunu olarak tarihe geçmişti. Saldırgan, hack’i “eğlence için” ve kritik bir güvenlik açığını ortaya çıkarmak için gerçekleştirdiklerini söylemişti. İki örnek arasındaki en büyük fark, Cream Finance’in bilgisayar korsanının ganimetin bir kısmını elinde tutması ve ortadan kaybolması.

Cream Finance ekip ise, topluluğu güncellemek için henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala