bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

COVID-19 Salgınına Karşı Blockchain Kullanımı Artıyor

covid 19 salginina karsi blockchain kullanimi artiyor

Tüm dünyada hükümetler her geçen gün milyonlarca insanı etkileyen COVID-19 salgınına karşı sert önlemler almaya ve salgınla mücadele etmenin yeni yöntemlerini aramaya devam ediyor. Salgının önlenmesinde ve ortadan kaldırılmasında teknoloji şirketlerinin üzerine büyük bir görev düşüyor.

Hollanda’da bulunan bazı teknoloji şirketleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri bir araya gelerek “Corona’ya Karşı Teknoloji” girişimini hayata geçirdiler. Girişime dahil olan şirketler virüse karşı savaşta ücretsiz destek verecekler.

Başlangıç olarak Hollanda hükümeti, ilk yardım ve sağlık çalışanları ile hastaneler bu şirketlerin bilgi birikimlerinden, becerilerinden ve algoritmalarından ücretsiz olarak yararlanacaklar. Hollanda merkezli TYMLEZ ise tıbbi ürünlerle ilgili tedarik zincirinin şeffaf ve açık bir blockchain platformuna taşınmasına yardımcı olacak. Sistem tıbbi tedarik zinciri içindeki herkes tarafından erişilebilen şeffaf bir platform olacak ve çalışanların verimliliğini artıracak.

Girişime şu anda aralarında Cybersprint, Compumatica, Traxion ve TYMLEZ’in bulunduğu 10’un üzerinde şirket destek veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Bülent Nevres

Daha önce PCWeek, eWeek, Cisco, Ünite İletişim, İz İletişim ve BThaber'de çeşitli görevlerde bulunan Bülent Nevres, şu anda BTCHaber.com'un yayın koordinatörülüğünü üstleniyor. Bülent Nevres ayrıca, teknoloji alanında birçok şirkete de içerik sağlamaya devam ediyor.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala