bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Consensus 2022’nin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?

consensus 2022nin ucuncu gununde neler yasandidadf

Teksas’ta düzenlenen Consensus 2022 etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. 9 Haziran günü kapılarını açan etkinlik, 11 Haziran günü de kripto para sektörüne dair önemli konu ve konuşmacılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Etkinliğin ilk güne dair yaşananlara buradan ulaşabilirsiniz. Ekinliğin ikinci gününe dair gelişmelere ise buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi birlikte etkinliğin üçüncü gününe bir göz atalım.

Consensus 2022 3. Gün

CoinDesk tarafından düzenlenen Consensus 2022 etkinliğini BTCHaber olarak yerinden takip etmeye devam ediyoruz. Consensus 2022’de kripto para sektörüne dair önemli duyurular yapılmaya devam ediliyor.

Etkinliğin ilk iki gününde olduğu gibi üçüncü gününde de Blockchain teknolojisinin hızlı gelişimi ele alındı. Birbirinden önemli konuşmacılar etkinliğin üçüncü gününde de kripto para sektörü ile ilişkili birçok önemli konuya değindi. İlk olarak etkinliğin açılış konuşması CoinDesk’te İçerikten Sorumlu Başkanı Michael Casey ve CoinDesk’in CEO’su Mr. Kevin Worth yaptı. Austin Convention Center’da katılımcıları karşılayan ikili etkinlik ile ilgili bilgiler verdi. Yapılan açılış konuşmasının ardından bu kez aynı yerde Siyaset Bilimci Justin Murphy vardı. Justin Murphy, yaptığı konuşma sırasında özellikle merkeziyetsizlik konusuna dikkat çekti.

consensus 2022nin ucuncu gununde neler yasandif

Ayrıca devam eden etkinlikte katılımcılara “Spor Kortu Oyunları, Ücretsiz Oyun” ödülleri ile ilgili kayıtlarda yapıldı.

Daha önce de belirttiğimiz üzere etkinlikte kripto para dünyasına dair önemli gelişmeler aktarıldı. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz DAO‘lar oldu. Bugünkü etkilikte DAO konusu ile ilgili olarak dört bölümden oluşan bir oturum gerçekleşti. Oturumun konuşmacıları arasında sırasıyla Jeff Kauffman, Bay Seth Goldstein ve Jennifer Sanasie yer aldı. Söz konusu oturumda konuşmacılar merkeziyetsiz yapıların öneminden beri DAO’ların genel çerçevedeki yapılarından bahsedildi.

Bunun yanında belirtmek gerekirse aynı saatlerde Austin Convention Center’da farklı bir salonda belki de kripto para dünyasının en dikkat çekici konularından olan Defi, Metaverse ve Web3 konuşuldu. Oturumun konuşmacıları arasında yer alan LBanka COO’su Shantnoo Saxsena, metaverse ve Web 3’ün önemine dikkat çeken bir konuşma ile başladı. LBanka’nın Pazarlama Müdürü Kaia Wang ise DeFi ve metaverse konularının hızlı gelişime değindi.

Etkinliğin devamında çeşitli paneller ve sergiler devam ederken, kripto para dünyasında yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Eski CIA çalışanı Edward Snowden de etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan isimlerden biri oldu. Edward Snowden internet gizliliğine giden uzun yolda karışılaşılabilecek önemli durumlara değindi.

consensus 2022nin ucuncu gununde neler yasandid

Kripto para ve geleceğinin konuşulduğu etkinlikte önemli noktalara değinen Snowden, kriptoyu aktif olarak kullandığını ancak yatırım yapmamayı tercih ettiğini belirtmesi ise dikkat çekti.

Snowden, kripto para birimlerinin kullanımlarında daha fazla değer gördüğünü ve insanları yatırım olarak kripto paraya yatırmaya teşvik etmediğini söyledi.

Günümüzde birçok kurum ve kuruluşun kullanıcılarının verilerini izinsiz bir şekilde istedikleri gibi kullanabildiklerine dikkat çeken Snowden, konu para ve harcamalara geldiğinde emin ol aldığınız her bir şeyin tüm haritasını çıkarabiliyorlar dedi.

Snowden ayrıca, bu ayın başında endüstrinin lobicilik çabalarına karşı koymak için kripto para birimini ve Blockchain teknolojisini eleştiren bir grup teknoloji uzmanına karşı kripto sektörünü savundu. Ek olarak, Harvard öğretim görevlisi Bruce Schneier’e kriptografi konusundaki çalışmaları için hayranlığını dile getirdi. Ancak, Schneier’in ortak imzacılarının çoğunu “üretken halk trolleri” olarak nitelendirdi.

consensus 2022nin ucuncu gununde neler yasandida

Etkinliğin üçüncü gününde özellikle kripto madenciliği konusu çok sık ele alındı. Öyle ki bir başka oturumda Bitcoin madenciliği yenilenebilir enerji ilişkisi ile ilgili olarak Eliza Gkrits’in moderatörlüğünde Maraton Dijital’in Baş Yönetici Fred Thiel konuşma gerçekleştirdi. Diğer konuşmacılar arasında GRIID’de enerji kazanımı ve madenci kazanımı çabalarına öncülük eden Harry Sudock ve Daniel Hwang yer aldı.

Birçok gelişmenin aktarıldığı etkinlikte Algorand’un Kıdemli Teknik Ürün Müdürü Nuh Grossman, Algorand State Proofs ile Çapraz Zincirli Köprülerin güvenliğini sağlama konusunda açıklamalarda bulundu.

consensus 2022nin ucuncu gununde neler yasandis

Consensus 2022’nin belki en önemli açıklamalarından biri de Ukrayna Blockchain Derneği Başkanı’nın, Rusya saldırıları sonrası Ukrayna’nın sanat eserleri ve kültürünün NFT’lere dönüştürüleceğinin açıklanması oldu. Öyle ki Ukrayna Blockchain Derneği Başkanı Michael Chobanian, Rusya ordusunun saldırıları sonrası Ukrayna’nın mimari harikalarını, müzelerini ve diğer kültürel alanlarını yok etme tehlikesi altında olduğu ve bu mevcut tehlike nedeniyle ülkenin “her bir sanat eserini ve kültürünü” dijitalleştirmeyi planladığını açıkladı. Chobanian şunları kaydetti:

“Bugün, Ukrayna halkının DNA’sını, Ukrayna kültürünü ve Ukrayna tarihini nasıl kurtarabileceğimiz yeni bir projeyi duyuruyoruz. Şu anda müzeleri, kiliseleri ve kültürel mekanları bombalıyorlar. Yani onlar yok edilmeden önce… müzelerde bulunan her bir sanat veya tarihi eseri dijitalleştireceğiz. NFT’ye dönüşecekler ve Blockchain’de yok edilemez olacaklar”

Bununla birlikte panelde bir diğer konuşmacı olan Near Protocol’ün Kurucu Ortağı Illia Polosukhin de bu projede Near protocol’ün ilk resmi Blockchain ortağı olduğunu açıkladı:

“Ukrayna mirasını zincirlemek ve dünyaya sunmak ve sonsuza kadar korumak son derece önemlidir”3

Son olarak etkinliğin üçüncü gününe ait satış başlarını da sizlere aktarmış olduk. Ayrıca belirtmek gerekirse burada aktarılanların haricinde söz konusu etkinlik çerçevesinde birçok konuşma ve etkinlikler gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala