bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Compass Mining, Çalışanlarını Yüzde 15 Oranında Azaltıyor

compass mining calisanlarini yuzde 15 oraninda azaltiyor

Bitcoin madencilik şirketi Compass Mining’ın CEO ve CFO’su “birden fazla aksilik ve hayal kırıklığı” nedeniyle istifa etmişti. Compass Mining yönetiminde yaşanan bu olayın ardından küçülme kararı aldı ve kıdemli çalışanlarının maaşlarını azaltmaya başladı.

Compass Mining Küçülme Planlarını Açıkladı

Kripto madencilik şirketi Compass Mining yaptığı son açıklamada, ekibinin yüzde 15’ini işten çıkartacağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, maaşları ve harcamaları da keseceğini belirtti. Şirketin kıdemli çalışanlara ve yönetim ekibine yapılan maaş kesintilerinin yüzde 50’ye kadar çıktığı aktarıldı. Compass Mining kurucu ortakları ve geçici CEO’ları Thomas Heller ve Paul Gosker tarafından yapılan açıklamada, “Acı verici olsa da bu değişiklikler Compass’ın sektördeki meslektaşlarımızın çoğuna meydan okuyan bu gelişen pazarda çevik ve iyi bir konumda kalmasını sağlayacak.” dedi.

compass mining calisanlarini yuzde 15 oraninda azaltiyor 2

Şirket kısa bir süre önce CEO ve CFO’sunu, “birden fazla aksilik ve hayal kırıklığı” nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Şirket aynı zamanda, barındırma sağlayıcılarından biriyle, kaçırılan ödeme iddiaları nedeniyle çıkan bir anlaşmazlıkla gündeme gelmişti. Compass ayrıca son açıklamasında, hizmetinin “olması gereken yerde olmadığı” halde çok hızlı büyüdüğünü belirtti. Compass açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Başladığımızda, hizmetlerimize olan talep düzeyine hayran kaldık ve sonuç olarak, büyüyen tüm şirketlerin karşılaştığı operasyonel, finansal ve teknolojik darboğazları daha fazla kişiyi işe alarak çözmeye çalıştık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala