bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

Collins Sözlüğü, NFT’yi Yılın Kelimesi Seçti

collins sozlugu nftyi yilin kelimesi secti

Collins Sözlüğü, NFT‘nin 2021’de yılın kelimesi olduğunu duyurdu. Metaverse, kripto ve hibrit çalışma gibi kavramların da olduğu listede, NFT birinci seçildi. Collins‘in tanımlamasına göre, NFT “bir sanat eseri veya koleksiyon gibi bir varlığın sahipliğini göstermek için kullanılan, blok zincirinde kayıtlı benzersiz bir dijital sertifika” anlamına geliyor.

NFT, Collins Sözlüğü Tarafından “2021’de Yılın Kelimesi” Seçildi

Collins Sözlüğü‘nün 10 kelimeden oluşan yarışmasında, NFT birinci seçildi. 4.5 milyar kelimelik Collins Sözlüğü kelime havuzundan, yılın kelimesini seçmek için sözlükbilimcilerinin detaylı tarama yapıldığı belirtildi.

collins sozlugu nftyi yilin kelimesi secti 3

Son zamanlarda NFT; kurumlar ve şirketler tarafında popüler durumda. NFT‘lerle alakalı birçok organizasyon, galeri veya müzayede düzenlendi. Bugüne kadarki en değerli NFT, 2021 Mart ayında satılan, Beeple’in bir eseriydi. Eser, 69 milyon dolara satılmıştı. Christie’s, Sotheby gibi müzayede evleri, Londra’dan Rusya’ya birçok galeri ve müzede, NFT sergileri açıldı. CyrptoPunks ve Bored Ape Yacht Club gibi NFT eserleri milyonlarca dolara satıldı.

NFT gibi listede olan “Metaverse” kavramı için de gelecekte, NFT‘de olduğu gibi birincilik bekleniyor. Bu ara çokça duymaya başladığımız Metaverse dünyasına; şimdiden Microsoft, Nike gibi şirkerketler adım atmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala