bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

Çok Fazla Yanlış Bilgi Var! NFT’leri Fiyatlandırma Stratejisi | Berk Tarakçıoğlu

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleştirilen Sanatın NFT Hali programının bu haftaki konuğu Berk Tarakçıoğlu oldu. NFT ile tanışma hikayesini anlatan Tarakçıoğlu, üç boyutlu tasarımlar yapması dolayısıyla aslında piyasaya çok da yabancı olmadığını belirtti.

Nelerden Bahsedildi?

Kariyerinin ilk yıllarında etkinlik fotoğrafçılığı yaptığını belirten Tarakçıoğlu, dijital programlama çalışmalarına çok sonraları başladığını söyledi. İlgi alanlarının değişmesiyle birlikte üniversite bölüm tercihini de çizgi film ve animasyon olarak değiştirdiğini kaydeden Tarakçıoğlu, farklı disiplinleri bir araya getirmekten keyif aldığını vurguladı.

NFT macerasına Tezos ile başladığını söyleyen Tarakçıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Benim ilk koleksiyonerim anonim olduğu için olayın gerçekliğini idrak edemedim. Kafamda hep “Niye?” sorusu vardı. Elbette sevindim ama bir yandan da oldukça şaşkındım.”

Foundation’da bir işin tek bir edisyon olarak satıldığını, Tezos’ta ise işlerin çeşitlendirilebildiğini aktaran Tarakçıoğlu, planlama yapma sürecinden de bahsetti. 2021’de New York’ta gerçekleştirilen NFT New York etkinliğini anlatan Tarakçıoğlu, Murat Pak’ın temsiliyetinin önemine değindi ve kendisine nasıl ilham olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Murat Pak’ın NFT’sini yapmaya karar verdim ama başta büyük çaplı bir şey düşünmedim açıkçası. Murat Pak’ın Twitter’da onu paylaşmasıyla birlikte de sosyal medya kullanıcıları tarafından dikkat çekti. İletişimde olmadığım insanlardan bile mesaj aldım ve birkaç gün çok büyük olay oldu bu çalışmam.”

“Piyasada Çok Fazla Kirli Bilgi Var”

Bu gelişme sonrası bir yol ayrımına girdiğini ifade eden Tarakçıoğlu, “Parayı alıp kaçacağım şekilde bir stratejiden mi ilerleyeceğim yoksa ben bunu cüzi bir miktara mintleyip bir etki mi yaratacağım, ikilemini düşünürken Murat Pak’la yakın ilişkisi olan bir koleksiyoner eserlerimi satın aldı.” dedi.

“Ben daha çok işin pazarlama kısmından ziyade, topluluk ve eğitim ayağındaydım.” diyen Tarakçıoğlu, NFT piyasasında çok fazla kirli bilgi olduğunun altını çizdi.

Berk Tarakçıoğlu, aynı zamanda Diriliş Ertuğrul dizisinde yer alma sürecinden de eğlenceli bir dille bahsetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala