bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Coingecko ve Etherscan Kimlik Avı ile İlgili Uyarı Yayınladı

populer kripto veri sitelerinde guvenlik ihlali yasandi

Kripto para piyasasındaki kriz devam ederken, bir kriz de popüler kripto veri sitelerinden geldi. Etherscan, CoinGecko, DeFi Pulse ve diğer siteler, kullanıcılardan cüzdanlarını bağlamalarını isteyen şüpheli bir pencere görüntüledi. Kripto veri siteleri bu durumunun fark edilmesinin hemen ardından resmi Twitter hesapları üzerinden uyarılar yayınladı.

Coingecko ve Etherscan Kimlik Avı ile Karşı Karşıya

Etherscan ve CoinGecko gibi popüler kripto veri sitelerinin kullanıcılarını hedef alan belirgin bir kimlik avı saldırısı olduğu ortaya çıktı. Etherscan ve Coingecko ise devam eden Metamask kimlik avı saldırılarına dikkat çekti ve bir uyarı mesajı yayınladı. Yapılan açıklamalarda, kullanıcılar web sitesindeki bağlantılara dikkat çekerek kullanıcıların herhangi bir işlemi onaylamaları gerektiği ifade edildi.

Etherscan, konu ile ilgili olarak resmi Twitter hesabından şu şekilde açıklama yaptı:

Bunun yanında benzer şekilde Coingecko da şu şekilde bir uyarı yayınladı:

Etherscan ve Coingecko, web sitelerinde kullanıcılara gönderilen bağlantılar konusunda uyardı ve kullanıcıların herhangi bir işleme onay vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Etherscan, web sitesinde güvenliği ihlal edilmiş üçüncü taraf entegrasyonunu devre dışı bıraktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala