bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,270.76 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.29 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 605.38 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 154.16 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547644 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516509 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15839 1.28%

CoinDCX’in Twitter Hesabı XRP Tanıtımı için Çalındı

CoinDCXin Twitter Hesabi XRP Tanitimi icin Calindi

Kripto para sektörü, piyasalarda hareket eden paranın miktarı günden güne artarken hacker’ların da göz konumu olmaya başladı. Özellikle son dönemde dolandırıcılık ve hack sayılarında önemli bir artış görüyoruz. Bu saldırıların son maduru ise CoinDCX oldu. Twitter hesabı ele geçirilen kripto para borsası, takipçilerini dolandırmak amacıyla phising bağlantılı (XRP) tanıtımları yayınlamak için kullanıldı.

CoinDCX’in Twitter Hesabı Çalındı, XRP Tanıtımı Yapıldı

Kripto para dolandırıcılığı ve hack saldırıları artarken en göz önünde olan aktörler genelde kripto para borsaları oluyor. Milyonlarca kullanıcılara erişimi ile devasa bir hedef tahtası hâline gelen borsalar, genelde bu saldırıları geri püskürtseler de bazen kazananlar saldırganlar olabiliyor. CoinDCX örneğinde olduğu gibi saldırganlar borsanın Twitter hesabını ele geçirerek XRP temalı dolandırıcılık yaptı.

Bu durum sonrası CoinDCX‘in resmi müşteri desteği hemen harekete geçti, istismarı duyurdu ve kullanıcılarını, güvenliği ihlal edilmiş hesaptan gelen hiçbir bağlantıya veya mesaja tıklamamaları konusunda uyardı.

Saldırıdan henüz kaç kişinin etkilendiği bilinmiyor ancak bu olay, linklere tıklarken bir borsa dahi paylaşsa dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala