bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Coinbase’in CPO’su: Coinbase Cloud Kriptonun AWS’si Olacak

coinbasein cposu coinbase cloud kriptonun awssi olacak

Coinbase‘in CPO’su Surojit Chatterjee, Coinbase Cloud bölümünün kripto dünyasının Amazon Web Services‘i (AWS) olacağını söyledi. Ürün Sorumlusu Chatterjee, borsanın altyapı ürününün “geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı bir şekilde geliştirmelerine” yardımcı olacağını da belitti.

coinbasein cposu coinbase cloud kriptonun awssi olacak 2

Coinbase Cloud Kriptoların Merkezi Olmak İstiyor

Yaklaşık 20 yıl önce kurulan, e-ticaret devi Amazon’un bir yan kuruluşu olan Amazon Web Services (AWS) artık şirketin amiral gemisi konumunda. 2020’de yaklaşık 45 milyar dolarlık bir gelir bazında (ana firmasının toplamının yüzde 64’ü) 13 milyar dolardan fazla yıllık işletme kazancı elde etti.

AWS’nin iş modeli, kullandıkça öde temelinde bireylere, firmalara ve hatta hükümetlere isteğe bağlı Cloud bilgi işlem platformları sağlıyor. 

Durum böyle olunca da Chatterjee’nin söylediği gibi, Coinbase’in altyapı ürünlerinden birinin AWS gibi görünmesini istemesi hiç de şaşırtıcı değil:

“Kısaca kriptoların AWS’si olmak istiyoruz. Geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı oluşturmalarına yardımcı olmak için kripto bilgi işlem hizmetleri olarak düşünebileceğiniz tüm bu Coinbase Cloud ürün paketini oluşturuyoruz.”

CFO, son olarak Coinbase Cloud’un (eski adıyla Bison Trails) satın alınması, Coinbase’in “olgun bir finansal sisteme” geçişinde bir başka hayati adım olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala