bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Coinbase’den SEC’e ‘Staking’ Mektubu

Coinbaseden SECe Staking Mektubu

ABD’de kripto düzenlemeleri kapsamında akıbeti en çok merak edilen konular arasında staking yer alıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), staking konusunda tavız vermek istemiyor. SEC, bu yıl Kraken’i staking ürünü nedeniyle hedef almıştı. Coinbase ise staking’in menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğini açıkladı.

Coinbaseden SECe Staking Mektubu1

Coinbase’den Staking Açıklaması

Kripto para borsası Coinbase, ABD’li regülatör SEC’e staking ürünleri ile ilgili bir mektup gönderdi. Coinbase tarafından gönderilen bildirimde SEC’den staking ile ilgili kurallar ve yönergelere ilişkin bilgilendirme istendi. Borsa, staking hizmetlerinin Howey testinde başarısız olduğunu ve menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğini açıkladı.

Staking’in yatırım hizmeti değil yazılım hizmeti olduğuna vurgu yapıldı. Coinbase, 2019 gibi erken bir tarihte staking hizmetleri hakkında ayrıntılı sunumlar yaptığını açıkladı. Borsa, piyasa regülatörünü staking hizmetleri için farklı bir yaklaşım benimsemeye davet etti.

SEC, stake edilen ürün için ödenen faiz nedeniyle bu durumu kripto kredisi olarak yorumluyor. Kurum, Kraken‘e geçen ay staking ürünü nedeniyle 30 milyon dolar ceza kesmişti. SEC, ayrıca stablecoin’lere yönelik de agresif bir tutum sergiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala