bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.54 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 543.93 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.81 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48685 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445065 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146585 2.15%

Coinbase, NFT Satışları için Mastercard ile Ortak Oldu

coinbase nft satislari icin mastercard ile ortak

Kripto para dünyası ve ödeme şirketleri arasındaki bağ gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak Coinbase, kullanıcılarının kartla NFT satın alabilmesi için uluslararası ödeme şirketi Mastercard ile ortaklığını duyurdu.

Bu ortaklık ile birlikte Coinbase, kendi NFT platformu üzerinden kolay bir şekilde NFT satışı yapabilmeyi hedefliyor. Diğer taraftan Mastercard ise, NFT satın almanın internetten bir t-shirt satın almak kadar basit olması gerektiğini düşünüyor.

coinbase-nft-satislari-icin-mastercard-ile-ortak

Coinbase ve Mastercard NFT Satışları için Güçlerini Birleştiriyor

NFT’lerin hızla popülerleştiği günümüzde, OpenSea gibi platformlarda NFT satın almak için kripto kullanılmak zorunda. Coinbase ve Mastercard, kullanıcıların Coinbase’in yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi beklenen NFT platformunda Mastercard kartları aracılığıyla NFT satın almalarına izin vermek için çalışıyor.

Coinbase ile ortaklığını duyuran Mastercard, resmi sitesinde şu ifadelere yer verdi:

“Teknolojinin kapsayıcı olması gerektiğine inandığımız için NFT‘leri daha erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Yeni teknolojilere daha fazla insan dahil edildiğinde, yeniliği teşvik eder, ekonomilerin büyümesine yardımcı olur ve tüketiciler için seçenekleri genişletir.”

Diğer taraftan Coinbase Kıdemli Ürün Direktörü Prakash Hariramani ise ortaklık hakkında şunları kaydetti:

“Coinbase olarak, daha fazla kişinin NFT topluluğuna katılması için kullanıcı deneyimini basitleştirmek istiyoruz. Milyonlarca insanın Bitcoin’e (BTC) ilk kez kolay ve güvenilir bir şekilde erişmesine yardımcı olduğumuz gibi, aynısını NFT’ler için de yapmak istiyoruz.

Mastercard Dijital Varlık ve Blok Zinciri Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yardımcısı Raj Dhamodharan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Teknolojinin kapsayıcı olması gerektiğine inancımız doğrultusunda NFT’leri daha erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Yeni teknolojilerin kullanımına daha fazla katıldığında, bu inovasyonu teşvik edecek, ekonomilerin büyümesine yardımcı olacak ve tüketicilere sunulan seçenekleri de çoğaltacak. Mastercard olarak müşterilerin verilerinin korunmasını ve satın aldıkları NFT’lerin güvende olmasını sağlamak için tüm siber güvenlik yeteneklerimizi masaya koymaktan da ayrıca heyecan duyuyoruz. Bu şekilde herkesi yepyeni bir alana davet ediyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala