bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,938.74 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,543.20 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 612.24 4.48%
solana
Solana (SOL) $ 184.92 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619807 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.643464 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214138 4.87%

Coinbase, Müşteri Verilerini Sattığı İddiasını Yalanladı

coinbase musteri verilerini sattigi iddiasini yalanladi

Kripto para borsası Coinbase, kripto para piyasalarında yaşananlardan dolayı zor günler geçiriyor. Son olarak kullanıcı verilerini sattığı iddia edilen Coinbase, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafazasının tescilli “tarihi coğrafi izleme verilerini” kullanıcıların kripto işlem geçmişlerine göre izlemek ve tanımlamak için kullandığına dair bir raporu yalanladı.

Coinbase, Müşteri Verilerini Sattığı İddiasına Yanıt Verdi

The Intercept tarafından yapılan habere göre, Coinbase ve ICE arasında yapılan 3 Ağustos 2021 sözleşmesinin bir kopyasına atıfta bulunulmuştu. Sözleşme ilk olarak Eylül 2021’de bildirilmiş olsa da, izleme örgütü Tech Inquiry’nin yöneticisi Jack Poulson tarafından Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebiyle elde edilen sözleşmenin düzeltilmiş bir kopyasından yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

coinbase musteri verilerini sattigi iddiasini yalanladi 2

Sözleşmenin 19. Sayfasında, Coinbase’in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve tüm ERC-20 tokenleri dahil olmak üzere, diğer tüm kripto para birimleri ile ilgili verileri izlemesine izin verdiğini söylüyor. Sözleşmede ayrıca “işlemleri ayrıştırma”, “korumalı işlem analizi” ve tartışmalı olarak “tarihsel coğrafi izleme verileri” gerçekleştirebileceğini belirtiyordu. Coinbase’in açıklama yapmasının nedeni ise bu maddeler oldu. Şirket açıklamasında kullanılan yazılımlarının kara para aklama ile mücadele ve terör finansmanlarının belirlenmesi için kullanıldığı belirtildi ve iddiaları yalanladı.   

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala