bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

Coinbase, Japonya Operasyonlarını Kapatıyor

coinbase japonya operasyonlarini kapatiyor

Kripto para borsası Coinbase, ayı piyasasında hayatta kalabilmek için yeni kararlar almaya devam ediyor. Şirket dün yeniden yapılanma kapsamında işgücünün yüzde 20’sini daha azaltacağını açıkladı. Bugün ise şirketin Japonya operasyonlarına yönelik bir adım atıldı. Coinbase Uluslararası ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nana Murugesan, şirketin Japonya operasyonlarının çoğunu ‘kapatmaya’ karar verdiğini söyledi.

coinbase japonya operasyonlarini kapatiyor2

Coinbase’den Japonya Hamlesi

BNN Bloomberg’e açıklamalarda bulunan Murugesan, Japonya’da az sayıda çalışanın müşteri varlıklarının güvende olduğundan emin olmak için kalacağını kaydetti. Diğer yandan daha önce bir Coinbase sözcüsü, şirkette olası her seçeneğin değerlendirildiğini ve daha fazla güncelleme olduğunda açıklama yapacaklarını söylemişti.

Kripto para borsası Coinbase’in eylül sonu itibarıyla yaklaşık 4.700 çalışanı bulunuyordu. Şirket, 14 Haziran’da çalışan sayısını yüzde 18 oranında azalttı. İkinci işten çıkarma dalgasında ise 950 kişi işten çıkartılacak. Böylece şirketteki çalışan sayısı 2900 civarına gerileyecek.

Öte yandan kripto kışı başlayan borsalarda işten çıkarma kararları peş peşe geliyor. Son olarak Geçen hafta Huobi, personelinin yüzde 20’sini işten çıkaracağını açıklamıştı. Aralık ayında da Bybit, benzer yönde bir karar duyurmuştu.

Ayrıca kısa süre önce Cathie Wood’un liderliğindeki Ark Investment Management, Coinbase’den 5 milyon dolarlık hisse daha almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala