bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.54 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 543.93 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.81 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48685 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445065 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146585 2.15%

Coinbase, İrlanda’da Lisanslandırıldı

coinbase irlandada lisanslandirildi

Kripto para borsası Coinbase genişleme planlarını sürdürüyor. Coinbase, İrlanda Merkez Bankası tarafından Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) olarak faaliyet göstermesi için gerekli olan lisansı aldı.

Coinbase, İrlanda Merkez Bankası’ndan Lisans Aldı

Coinbase’in bu lisansı, şirketin İrlanda’dan Avrupa’ya ve uluslararası düzeyde kişi ve kurumlara ürün ve hizmet sağlamaya devam edebileceği anlamına geliyor. Coinbase ayrıca ülke operasyonlarının daha önce Crypto.com, Deloitte ve Citi’nin yeni direktörü Cormac Dinan tarafından yönetileceğini söyledi.

coinbase irlandada lisanslandirildi 2

Coinbase Ireland artık 2010 tarihli Suç Adaleti Kara Para Aklama ve Terörist Finansman Yasası’na tabi olacak ve kayıt iki Coinbase şirketini de kapsayacak. Söz konusu şirketler ise Coinbase Europe Limited ve Coinbase Custody International Limited olarak görülüyor. İlk şirket Avrupa’daki müşterilere kripto alım satım hizmetleri sunarken, ikinci şirket ise kurumsal müşteriler için kripto saklama hizmeti sunuyor.

Coinbase Ireland Limited şirketinin hali hazırda İrlanda Merkez Bankası tarafından bir elektronik para kurumu (EMI) olarak faaliyet gösterme yetkisi bulunuyor. Bu lisans şirketin elektronik para basmasına, elektronik ödeme hizmetleri sağlamasına ve üçüncü şahıslar için elektronik ödemeleri yapmasına imkân veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala