bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Coinbase Hindistan’da UPI Ödemelerini Devre Dışı Bıraktı

coinbase hindistanda upi odemelerini devre disi birakti22

Küresel kripto borsalarından Coinbase, Hindistan pazarına girişinden birkaç gün sonra UPI ödemelerini durdurdu. Hindistanlı kullanıcılar Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI) desteğini an itibarıyla kullanamıyor.

Economic Times’da yer alan habere göre 7 Nisan’da Hindistan’da hizmete başlayan Coinbase, bugün Coinbase, mobil uygulamasında “Bu ödeme yöntemiyle yapılan satın alma işlemleri geçici olarak yapılamıyor. Lütfen başka bir ödeme yöntemi deneyin. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” mesajını kullanıcılarla paylaştı.

Coinbase Hindistan’da UPI Ödemeleri İle İlgili Açıklama Yaptı

Ticaret hacmine göre ABD‘deki en büyük kripto para borsası olan Coinbase’in, 7 Nisan’daki Hindistan lansmanından sonra aynı gün Ulusal Ödemeler Kurumu (NPCI)’dan yapılan açıklamada, “UPI kullanan herhangi bir kripto borsasının farkında değiliz” dendi.

Habere göre, Coinbase, kullanıcıların UPI kullanarak kripto para satın almalarına izin vereceğini söyledikten sonra Hindistan NPCI’dan dikkatini çekmiş olabilir.

Bir cep telefonu aracılığıyla bankalar arası işlemleri kolaylaştırmak için NPCI tarafından geliştirilen gerçek zamanlı bir ödeme sistemi olan UPI için Coinbase “NPCI’nın, kripto para borsaları tarafından UPI kullanımına ilişkin yayınladığı son açıklamanın farkındayız. Yerel beklentiler ve endüstri normlarıyla uyumlu olduğumuzdan emin olmak için NPCI ve diğer ilgili makamlarla birlikte çalışmaya kararlıyız.” açıklamasını yaptı.

Bu arada, Economic Times, Hindistan’da kripto para birimi işlemleri için en çok kullanılan e-cüzdanlardan biri olan MobiKwik‘in de düzenleyici belirsizlik nedeniyle hizmeti durdurduğunu bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala