bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,257.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.20 3.02%
bnb
BNB (BNB) $ 607.32 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.80 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527967 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476619 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151364 6.51%

Coinbase, Güvenlik İhlali İddiasıyla Toplu Dava ile Karşı Karşıya

coinbase guvenlik ihlali iddiasi toplu dava ile karsi karsiyaec

Son dönemde birçok güvenlik ihlali vakası ile karşılaşıyoruz. Bu kez kripto para borsası Coinbase güvenlik ihlali iddiası nedeniyle toplu dava ile karşı karşıya kalmış durumda.

Coinbase’in Yatırımcı Hesaplarını Koruyamadığı İddia Ediliyor

Coinbase, müşterilerin hesaplarını düzgün bir şekilde güvence altına almayı başaramadı. Bunun üzerine kripto para borsası toplu dava ile başa çıkmak zorunda kaldı.

coinbase

ABD Georgia’nın Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne sunulan şikayet, Coinbase’in kullanıcıları hesaplarından kalıcı olarak veya uzun süreler boyunca bloke ederek finansal zarar vermek ile suçluyor. Ek olarak borsa, menkul kıymetleri listeleyerek federal yasaları ihlal etmekle suçlanıyor.

Georgia merkezli hukuk şirketi Herman Jones LLC’den John Herman, e-postayla gönderilen bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Coinbase müşterilerinin hesaplarında çok sayıda dolandırıcılık işlemi yapıldığının farkındayız. Tüm Coinbase hesaplarını teşvik ediyoruz. sahiplerinin hesaplarını dikkatli bir şekilde gözden geçirmelerini ve herhangi bir usulsüz faaliyeti derhal bize bildirmelerini istiyoruz.

Ayrıca dava, Coinbase’de listelenen varlıkların bir kısmının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun menkul kıymet tanımıyla eşleştiğini ve şirketin kendisinin federal yasalara göre bir borsa olabileceğini, yani şirkete kaydolması gerekebileceğini iddia ediyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala