bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,311.23 3.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.79 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 607.28 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 148.14 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526468 3.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477215 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151362 6.02%

Coinbase Analytics, Verilerini ABD Gizli Servisi’ne Satıyor

coinbase analytics verilerini abd gizli servisi ne satiyor

Coinbase’in özel blockchain aracı olan Coinbase Analytics, başka bir ABD kurumunun eline geçti.

ABD Gizli Servisi, DEA ve IRS ile birlikte bir Coinbase Analytics lisansı alan en son devlet kurumu oldu. Coinbase, yazılımın yalnızca herkese açık verileri analiz etmek için kullanıldığını iddia ediyor. Özellikle de Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanan suçlulara karşı mali suçla mücadele kaynaklı olduğunu belirtiyor.

ABD Gizli Servisi, Mayıs 2020’de şirketin analitik ürününü kamu kayıtlarına göre kullanma lisansı karşılığında Coinbase ile sözleşme imzaladı.

Coinbase Analytics Oyuna Geri Dönüyor

Lisans, Gizli Servise önümüzdeki dört yıl boyunca 183.730 dolarlık nispeten düşük bir fiyatla araca erişim sağlıyor. Lisansın süresi 2024’te sona eriyor.

Sözleşme için sadece Coinbase kabul edildi, diğer potansiyel rakipler sadece ileride referans olması için teklif verebildi. Bu şu soruyu akla getiriyor: Coinbase Analytics’e piyasadaki benzer araçlara göre bu münhasırlığı sağlayan avantajı nedir?

Coinbase Analytics verilerinin % 100 halka açık bilgilerden sağlandığını belirtilmektedir.

Yazılım için kullanıcı lisansları da herkese açık değildir ve bu bilgilerin eksik olması kripto para topluluğunda paranoyaya yol açmıştır. Sonuç olarak, Twitter’daki kullanıcılar #deletecoinbase hashtag’ini kullanarak Coinbase hesaplarını silme kararını dile getirmişlerdir.

Şirketin CEO’su Brian Armstrong, Coinbase’in fiat ve kripto para arasında bir köprü olduğunu Twitter’da belirterek; AML yasalarını takip etmenin ve “kolluk kuvvetleriyle ilişkiler kurma” nın, alanın başarısı için kritik olduğu anlamına geldiğini vurguladı.

Geçen ay Armstrong’un şirketinin IRS ve DEA’ya lisans sattığını gösteren haberler ortaya çıktığında , birçok kişi hesaplarını kapatmaya ve başka bir yere taşımaya karar verdi ve Coinbase sunucularının yoğun trafik nedeniyle  başarısız olmasına neden oldu.

Coinbase Analytics, kurucusu İtalyan casus yazılım şirketi Hacking Team’e bağlı olan bir şirket olan Neutrino’nun satın alınmasıyla ortaya çıkan bir üründür.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala