bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,153.72 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.17 2.36%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 157.51 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540335 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494975 2.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160584 1.39%

Coinbase ABD’li Düzenleyiciye Yeni Bir Teklif Sundu

coinbase abdli duzenleyiciye yeni bir teklif sundu

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dijital varlıklar üzerinde yeni bir düzenleyici yapılanması için kapsamlı bir teklif sundu. 

14 Ekim’de yayınlanan Coinbase’in düzenleyici planı, ABD finansal düzenlemesinin sert bir şekilde yeniden yapılandırılmasını öneriyor. Daha da önemlisi, şirketin “MDA” olarak adlandırdığı dijital varlıklar için pazarlar üzerinde kontrole sahip yepyeni bir düzenleyicinin kurulmasını içeriyor. 

Duyuruda yer alan önemli bir kısım, önerinin kapsamlarını açıkça ortaya koyuyor:

“Yasaların tutarlı bir şekilde düzenlenmesini ve uygulanmasını sağlamak için tek bir düzenleyici gerekiyor. Yeni politika sorunlarının veya zorlukların ortaya çıktığı durumlarda, tek bir özel düzenleyici kurumun etkin ve zamanında yanıt verme yeteneği herkesin yararınadır.”

coinbase abdli duzenleyiciye yeni teklif sundu

Coinbase Düzenleyiciler için Kapsamlı Bir Yapılanma Öneriyor

Günün ilerleyen saatlerinde Coinbase CEO’su Brian Armstrong , duyuruya eşlik etmek için Wall Street Journal’da bir açıklama yazısı kaleme aldı. Yazısında önerinin tüm kullanıcılar için önemli ve gerekli olduğunu belirtti.

Bitcoin ve Ether etrafındaki bu boşluğa ek olarak, teklif sadece gerçekten merkeziyetsiz finansal protokolleri ele almıyor. 

Coinbase Baş Politika Sorumlusu Faryar Shirzad ile yaptığı basın toplantısında, “Temel olarak fark ettiğimiz şey, dijital varlıkların altında yatan teknolojide bu tür farklılıklar olduğu. Eski bir düzenleyiciyi alıp bir şekilde dönüştürmek mantıklı değildi” dedi.

Shirzad, sonrasında ek olarak “Gerçekten merkezi olmayan bir kuruluşunuz veya protokolünüz varsa, teklifimiz altında düzenleyecek hiçbir şey yok” diye ekledi.

Shirzad’a SEC’in bu öneriyi daha önce görüp görmediğini sorduğunda ise, “Onları bu konuda bilgilendirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala