bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

Coinbase, ABD Hazine Bakanlığı Aleyhine Dava Açtı

coinbase abd hazine bakanligi aleyhine dava acti

Kripto para sektöründe adını genellikle dolandırıcılık ve hack saldırılarıyla birlikte andığımız Tornado Cash, geçtiğimiz ağustos ayında ABD Hazine Bakanlığı‘nın yaptırım listesine eklenmişti. Kripto borsası Coinbase, Tornado Cash yaptırımlarının ardından ABD Hazine Bakanlığı aleyhine dava açtığını duyurdu.

Coinbase’ten ABD Hazine Bakanlığı’na Dava

Kripto para borsası Coinbase, Tornado Cash’e yaptırım getirmesinin ardından konuya ilişkin olarak ABD Hazine Bakanlığı’na dava açtı.

Coinbase, Tornado Cash’in kullanıcıları tarafından ABD Hazine Bakanlığı’na açılan davayı desteklediğini açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı aleyhine açılan davada altı davacı arasında Coinbase çalışanları ve Tornado Cash kullanıcıları yer aldı.

coinbase abd hazine bakanligi aleyhine dava acti

Coinbase’in baş hukuk görevlisi Paul Grewal, CNBC’ye verdiği demeçte konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu yaptırımı büyük bir sorun olarak gördük. Tehlikeli bir emsal teşkil ediyor. Eğer bu yaptırım yasalarca herhangi bir sınırlama olmaksızın belirlenebilirse, herhangi bir teknoloji, herhangi bir araç veya sistem adil olabilir.

Davacıların paraları hala Tornado Cash’te bulunuyor. Davacılar, paralarının kilitli olduğunu bu yüzden finansal zarara yol açtığını ve gizlilik nedeniyle kullanıcılara zarar verdiğini belirtiyor. Davacılar mahkemeden Tornado Cash’in ABD yaptırım listesinden çıkmasını istiyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse Tornado Cash soruşturması sonrası geliştirici Alexey Pertsev Amsterdam’da tutuklanmıştı. Bu tutuklanma birçok kişi tarafından protesto edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala