bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Coinbase, 950 Kişiyi İşten Çıkaracağını Açıkladı

vaaddcoinbase global 950 kisiyi isten cikaracagini acikladi

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler, kripto şirketlerini olumsuz etkiliyor. Birçok şirket sektörde kalabilmek için çalışanlarını işten çıkarma kararı alıyor. İşten çıkarma furyasına bu kez katılan isim kripto para borsası Coinbase oldu.

Coinbase Global, 950 Kişiyi Gözden Çıkardı

PANews’ten gelen haberlere göre Jinshi’ye göre piyasa haberleri; Coinbase 950 kişiyi işten çıkaracak. Coinbase ayrıca yeniden yapılandırma planlarını duyurdu ve toplam yeniden yapılandırma ücretinin 149 milyon ila 163 milyon dolar arasında olmasını bekliyor. Eylül sonu itibarıyla yaklaşık 4.700 çalışanı bulunan, maliyetleri yönetme gereğini ve boğa piyasası sırasında çok hızlı büyüdüğünü öne sürerek iş gücünün yüzde 18′ini Haziran ayında çıkartmıştı.

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong konu ile ilgili şu şekilde açıklama yaptı:

Geriye dönüp baktığımızda, daha fazlasını yapmalıydık. Yapabileceğiniz en iyi şey, bilgi elde edildiğinde hızlı tepki vermek ve bu durumda yaptığımız da bu.

Ardından, Coinbase’in ABD borsası piyasadan önce düz bir çizgide yüzde 3’ten fazla yükseldiğini de belirtelim.

Konu ile ilgili olarak Breaking Market News Twitter hesabı üzerinden şu şekilde açıklama yaptı:

Coinbase Global 10 Ocak 2023’te şirket yeni bir yapılandırma planı duyurdu. Coinbase yeniden yapılandırma planında şirketin işgücünün yaklaşık 950 çalışanını çıkartacak.

Kısa süre önce Cathie Wood’un liderliğindeki Ark Investment Management, Coinbase (COIN)’den 5 milyon dolarlık hisse daha aldı. Daha önce belirttiğimiz üzere Huobi Global de son dönemde borsa hakkında artan spekülasyonlara ve işten çıkarma haberlerine ilişkin açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, kullanıcı varlıklarının güvenliği ve işten çıkarmalara ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Huobi, planlanan işten çıkarma oranının yüzde 20 olduğunu ve henüz uygulamaya alınmadığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala