bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Coin Center Tornado Cash Yaptırımlarına Karşı Çıktı

Coin Center Tornado Cash Yaptirimlarina Karşi Çikti

Kripto para ve Blockchain saldırıları söz konusu olduğunda akla ilk gelen protokollerden Tornado Cash, kısa bir süre önce büyük bir darbe aldı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınan Tornado Cash, berberinde gelen yaptırım haberleri ile toplu bir yasak ile karşılaştı. Ancak kısa bir süre önce konu hakkında açıklama yapan Coin Center, bu yaptırımı sertçe eleştirerek yaptırımlara karşı çıkacaklarını belirtti.

Coin Center Tornado Cash Yaptırımlarına Karşı Çıktı

Coin Center, Tornado Cash Yaptırımları için Mücadele Verecek

Kripto paraların içerisinde yer alan adresleri karıştırarak üst düzey gizlilik sağlayan Tornado Cash, birçok gizlilik odaklı kripto uzmanı tarafından kullanılıyordu. Ancak yapısı gereği iz kaybettirdiği için kötü niyetli aktörlerin de uğrak noktası olan Tornado Cash, yaşanan kötü olaylar baz alınarak tamamen yasaklandı.

Bu durumun oldukça haksız bir yasaklama olduğunu düşünün politik kripto kuruluşu Coin Center ise akıllı sözleşmelere yaptırım uygulanamayacağını savunuyor.

15 Ağustos tarihli bir blog yazısında görüşlerini paylaşan Coin Center, akıllı bir sözleşmeyi onaylamanın çelişkisini analiz etti. Coin Center’ın yönetici direktörü ve araştırma direktörü Jerry Brito ve Peter Van Valkenburgh, “Akıllı sözleşmeyi bir ‘kişi’ olarak ele almak, OFAC yasal yetkilerini aşıyor” diye vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala