bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Coin Center, ABD Hazinesine Kripto Vergi Raporlama Konusunda Dava Açtı

coin center abd hazinesine kripto vergi raporlama konusunda dava actifa

Kripto para sektörü kripto düşünce kuruluşu Coin Center, 2021 altyapı yasasında yer alan bir kripto vergi raporlama şartının “anayasaya aykırı” olduğunu iddia ederek, ABD Hazine Bakanlığı ve İç Gelir Servisi’ne dava açtı.

Coin Center’dan ABD Hazinesine Kripto Vergi Raporlama Davası

CoinDesk‘in düzenlediği Consensus 2022’de açıklama yapan kripto düşünce kuruluşu Coin Center, kripto vergi raporlama şartının “anayasaya aykırı” olduğunu söyleyerek ABD Hazine Bakanlığı dava açtığını belirtti.

Söz konusu dava, Raporlama yetkisi, Amerikalıları kripto para birimini kendileri hakkında müdahaleci ayrıntıları hem birbirleriyle hem de federal hükümetle paylaşmaya zorlayacak. Bunun yanında görev şartlarına göre, kripto para biriminin günlük göndericileri ve alıcıları isimlerini, Sosyal Güvenlik numaralarını, ev adreslerini başka bir kişisel tanımlayıcı bilgiyi açıklamaya zorlanacak.

coin center abd hazinesine kripto vergi raporlama konusunda dava actifs

Davaya göre, Coin Center, bu kuralların, toplam 10.000 dolar veya daha fazlasına ulaşması durumunda, herhangi bir işlem dizisinin “ilgili” kabul edilmesi durumunda, Amerikalıların gönderen bilgilerini bir yıla kadar saklamasını gerektireceğinden endişe duyuyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse Hazine Bakanı Janet Yellen ve IRS başkanı Charles Rettig, davanın sanıkları olarak gösteriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala