bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,489.01 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,062.79 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 549.43 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 140.37 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501257 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455496 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151536 1.13%

CME Group’un Mikro Bitcoin Vadelileri 1 Milyon Sözleşmeye Ulaştı

cme groupun mikro bitcoin vadelileri 1 milyon sozlesmeye ulasti

CME Group (Chicago Ticaret Borsası) neredeyse iki ay önce küçük yatırımcılara yönelik başlattığı mikro Bitcoin vadeli işlemlerinde bir milyondan fazla sözleşme işlemi gerçekleştirdi. 

3 Mayıs’ta başlayan ve müşterilerin 0.1 veya daha düşük bir miktarlarda Bitcoin yatırımı yapmalarını sağlayan CME mikro Bitcoin vadeli işlemleri büyük ilgi görüyor. CME şimdiye kadar bir milyondan fazla işlem gerçekleştirmeyi başardı. 

Ürün başlatıldığında bu kadar fazla bir ilgi beklenmiyordu. Ancak ürüne gösterilen bu ilgi daha ayrıntılı Bitcoin ürünlerine ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor olabilir. CME Group’tan Tim McCourt ürünün neden başarılı olduğunu şu şekilde açıkladı. 

“Bu mikro boyutlu sözleşme, kurumlardan daha küçük, sofistike, aktif trader’lara kadar piyasa katılımcılarına, spot Bitcoin fiyat riskinden korunmak veya Bitcoin ticaret stratejilerini verimli, uygun maliyetli ve kolay erişilebilir bir şekilde yürütmek için başka bir araç sağlama amacıyla tasarlanmıştır.”

Ninjatrader Group CEO’su Martin Franchi de bu tür ürünlerin daha popüler hale geldiğini söylüyor. 

“Ninjatrader kullanıcı topluluğu arasında bu yeni mikro sözleşmenin popülaritesindeki hızlı artışın, ticaretlerinde profesyonel araçları çeşitlendirme ve bunlardan yararlanma fırsatıyla ilgilenen kripto para birimi trader’larıyla gelen artan taleple ilişkili olduğunu gördük.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala