bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 143.19 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517305 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481891 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153885 0.71%

Citigroup, Kripto Para ve Blockchain Odaklı Bir İş Birimi Kurdu

citigroup

Wall Street devi Citigroup, kripto para ve blockchain odaklı yeni bir iş birimini resmen başlattı.

Citigroup,  Citi Global Wealth Investments bünyesinde yer alacak olan Digital Assets Group isimli yeni birimi duyurdu.

Şirketin yayınladığı notta, şu ifadeler yer aldı:

“Kripto para birimleri, tokenizasyon ve blockchain teknolojisi tarafından desteklenen heyecan verici yeni gelişmeler göz önüne alındığında, Dijital Varlıklar Grubu’nun oluşumunu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz”

Not içerisinde bu iş birimini Alex Kriete ve Greg Girasole’in yöneteceği bilgisi paylaşıldı. Citi bu hamlesiyle birlikte, kripto para dünyasına giren en son banka olmuş oldu.

Daha önce Goldman Sachs ve Morgan Stanley, zengin müşterilerinin kripto para sektörüne girebilmesi için kendi iç girişimlerini başlatmıştı.

Bankanın yöneticilerinden Itay Tuchman, Mayıs ayında Financial Times’a yaptığı açıklamada, kripto sektörüne girmeyi araştırdığını ancak o esnada “müşterilerine kripto para birimiyle ilgili hizmetler sunup sunmayacağına henüz karar vermediğini” ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala