bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

Citigroup, DeFi ve Stablecoin Odaklı Yöneticileri İşe Alacak

citigroup defi ve stablecoin odakli yoneticileri ise alacak

Kripto paralarda yaşanan düşüşle birlikte birçok kripto şirketi çalışanlarını işten çıkarmaya başlamıştı. Ancak son günlerde piyasanın toparlama eğiliminde olması bu durumu tersine çevirdi diyebiliriz. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Citigroup, kripto para, stablecoin ve DeFi‘ye odaklanan bir dijital varlık risk yöneticisi işe alacağını duyurdu.

Citigroup, Kripto Para Odaklı Yönetici Arıyor

Citi, Kurumsal Müşteri Grubu içinde bir dijital varlık bölümü oluşturmak için 100 kişiyi işe almayı planladığını açıklamıştı.

Bankacılık devi Citigroup, web sitesinde yayınladığı bir iş ilanına göre kripto para, stablecoin ve DeFi’ya odaklanmak için bir dijital varlık risk yöneticisi aradığını duyurdu.

citigroup defi ve stablecoin odakli yoneticileri ise alacak

Citi, dijital varlık risk yöneticisi olarak iki kişi aradığını bildirdi. Biri merkeziyetsiz finans, stablecoin ve kripto para konusunda uzmanlaşırken, diğeri CBDC‘ler, dijital menkul kıymetler ve kurumsal Blockchain’e odaklanacak.

Kripto finansal risk kurucusu ve CEO’su Tarun Chitra, konuya ilişkin şunları söyledi:

Merkeziyetsiz finansta risk yönetimi, geleneksel finansta gördüğünüzden gerçekten çok daha karmaşık. Bu yüzden Citi, sadece bunu anlayacak ve akıl yürütecek bir kişiye ihtiyaç duyuyor.

İlana göre, her iki risk yöneticisinin de girişimlere, pilot uygulamalara, kavram kanıtlarına ve stratejik ortaklıklara sağlam, riske duyarlı ve risk yönetiminde başarılı olması isteniyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Citi bir araştırma raporunda, Ethereum’un onu Proof of Work (PoW) sisteminden daha çevre dostu bir Proof of Stake (PoS) mekanizmasına değiştiren Merge’ün bir takım sonuçları olacağını aktarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala