bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Citi, Kripto Para Sektörüne Adım Atmayı Düşünüyor

citi kripto para sektorune girmeyi dusundugunu acikladi

Dünyanın önde gelen bankalarından Citi, artan müşteri ilgisi nedeniyle kripto para sektörüne adım atmayı düşünüyor. 

Citi’den Itay Tuchman’e göre banka, kripto para piyasasına girmeyi düşünen son bankacılık devini temsil ediyor. Tuchman, itibarla ilgili endişelere rağmen, kurumların sektöre yönelik artan ilgiye yanıt vermek zorunda kaldığını belirtiyor. Şirketin bu talebe yanıt verip vermeme konusunda henüz bir karar vermediğini aktaran Tuchman, saklama ve finansman hizmetlerinin değerlendirildiğini söyledi:

“Bizim bakış açımıza göre farklı seçenekler var ve müşterilere en iyi hizmeti nerede verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu, özel bir ticaret çabası olmayacak.”

Citi, geçtiğimiz Mart ayında, Bitcoin’in uluslararası ticarette tercih edilen bir para birimi olabileceğini öne süren bir rapor ile kripto para dünyasında yankı bulmuştu.

Citi’nin yanında Goldman Sachs, Bank of New York Mellon ve State Street gibi önde gelen bankacılık devleri de kripto para sektörüne yönelik planlarını açıklayan kurumlar arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala