bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Circle’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

circle yatirimlari

Bu yazımda Circle’ın 2023 yılının ilk çeyreğinde kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Circle, blockchain teknolojisi odaklı ve kripto varlıklarla desteklenen küresel bir finans şirketidir.

Circle gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Circle’ın 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Circle’ın 9 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

1- MSafe

MSafe (diğer adıyla Momentum Safe) 2022 yılının Ağustos ayında Silikon Vadisi’nde deneyimli blockchain ve kripto para geliştiricileri tarafından kuruldu. Cüzdan sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren MSafe, güvenlik, birlikte çalışabilirlik ve merkezsizlik odaklı çoklu imza cüzdanı çözümleri sunuyor. MSafe, Aptos / Move tabanlı ekosistem için ilk çoklu imzalı cüzdan çözümünü hizmete sundu.

MSafe’in, 5 Ocak 2023’te duyurulan tohum yatırım turuna Circle da katıldı. Yatırım turuna Coinbase Ventures ve Jump Crypto gibi önde gelen VC’ler de yer aldı.

MSafe, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

2- Alkimiya

Alkimiya, madencilerin ve staking doğrulayıcılarının gelecekteki üretimi finanse etmek için gelecekteki geliri kilitlemeleri için bir protokol sağlar. Bu, merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemlerinde likidite yetersiz olduğunda daha da kötüleşen dalgalı nakit akışı risklerini yönetmek için tasarlanmıştır. Alkimiya’nın amacı, DeFi ekosistemlerindeki genel likiditeden bağımsız bir nakit akışı kaynağı sağlamaktır.

Alkimiya, 12 Ocak’taki yatırım turunda Circle ve Coinbase Ventures gibi çeşitli şirketlerden 7,2 milyon dolar yatırım aldı. 

Alkimiya, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor. 

3- Architect

Architect, kurumlara ve büyük yatırımcılara güvenli, sağlam ve özelleştirilebilir ticaret altyapısı ile nitelikli kripto saklama kuruluşları ve kendi kendine barındırılan cüzdanlarla arayüz oluşturmayı amaçlıyor. 

Architect, 20 Ocak’ta Circle’ın da katıldığı yatırım turunda 5 milyon dolar fon topladı. Söz konusu yatırım turuna Coinbase Ventures ve Anthony Scaramucci de katıldı. 

Architect, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

TipLink, kripto para transferlerini bir link göndermek kadar kolaylaştıran gözetimsiz kripto para cüzdanıdır. TipLink’e Solana cüzdanınızı ve Gmail hesaplarını bağlayan kullanıcılar kolaylıkla kripto para işlemleri gerçekleştirebilir. Oluşturulan TipLink, Twitter, Discord vb. gibi platformlar aracılığıyla başkalarına gönderilerek kripto para transferleri gerçekleştirilebilir. 

TipLink, 21 Şubat’ta duyurduğu yatırım turuna Circle‘da katıldı. Yatırım turuna Sequoia Capital liderlik etti ve Solana Ventures, Sequoia CapitalMulticoin CapitalPaxos gibi önde gelen kripto para şirketleri katıldı.

TipLink, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

5- Huma Finance

Huma Finance, dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve işletmeler için gelir destekli bir DeFi borç verme protokolüdür.

Huma Finance, 23 Şubat’ta duyurulan ve Circle‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 8 milyon dolar topladı.

Huma Finance, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

6- Affine

Affine, herkesin servetlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine ve kişisel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyan yenilikçi yatırım ürünlerine erişimi arttırmayı hedefleyen bir girişim. Affine, ne kadar yatırımı bulunduğuna bakmaksızın herkes için fırsatlar yaratan yeni bir dizi finansal ürün geliştirerek finansal sistemi iyileştirmeye çalışıyor.

Affine, Circle‘ın da katıldığı iki farklı tohum yatırım turunda 6,9 milyon dolar topladı. İki yatırım turuna da Jump Crypto liderlik etti.

Affine, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

7- Term Finance

Term Finance, DeFi’de benzersiz bir açık artırma modeli kullanan merkezsiz borç verme protokolüdür. 

Term Finance, aralarında Circle’ın da yer aldığı risk sermayedarlarından 2,5 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Coinbase Ventures ve MEXC gibi kripto para şirketleri de katıldı. 

Term Finance, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

8- CNHC (CNHC)

CNHC, değeri Çin yuanına 1:1 oranında sabitlenmiş CNHC stablecoin’in ihraççısıdır. CNHC, para transferleri ve sınır ötesi ticaret anlaşmaları gibi kullanım durumları için 2021 yılında piyasaya sürüldü.

CNHC, Seri A yatırım turunda aralarında Circle‘ın da yer aldığı yatırımcılardan 10 milyon dolar topladı.

CNHC, stabilcoin kategorisinde faaliyet gösteriyor.

9- LI.FI

LI.FI, yeni nesil Defi projelerini güçlendirmek için tasarlanmış bir çapraz zincir köprü ve DEX toplayıcı platformu geliştiricisidir.

LI.FI iki farklı yatırım turunda toplamda 23 milyon dolar topladı. LI.FI, Circle‘ın da katıldığı Seri A yatırım turunda 17,5 milyon dolar topladı.

LI.FI, DeFi kategorisinde faaliyet gösteriyor.

Eğer bu içerik ilginizi çektiyse;

başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala