bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

Circle, Tornado Cash’in USDC Fonlarını Dondurdu

circle tornado cashin usdc fonlarini dondurdu

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para birimi karıştırıcısı olan Tornado Cash’i ve bazı Ethereum adreslerine yaptırım uyguladığını açıklamıştı. Yapılan bu açıklama sonrasında Circle, Tornado Cash’in USDC fonlarını dondurduğunu belirtti.

Circle, ABD Hazine Bakanlığının Tornado Kararını Uyguladı

Ronin ve Harmony gibi büyük hack olaylarında saldırganların kara para aklama için kullandıkları tespit edilen Tornado Cash için ABD’den yaptırım açıklaması gelmişti. Yaptırım kararı hakkında ABD’li makamlar Tornado Cash’in Kuzey Kore destekli hackerların saldırılar sonrasında kara para aklama işlemleri için kullanıldığını belirtmişti. USD Coin (USDC) stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Circle, ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan Tornado Cash yaptırımı sonrasında Tornado Cash’in USDC fonlarını askıya aldığını açıkladı. Alınan bu kararla birlikte Tornada Cash’e yatırılan ve USDC’si olan kişiler fonlarını çekemeyecek.

circle tornado cashin usdc fonlarini dondurdu 2

Kripto şirketi Circle konu hakkında Tornado Cash’i kara listeye aldığını açıklamış olsa da kara listeyi detaylandırmadı. Şirket açıklamasında Yabancı Varlık Ofisi’nin son kararına uyulduğu belirtildi. Circle’in bu kararları öncesinde Tornado Cash’in internet sitesi kapalı olarak görülüyor. Tornado Cash’in Github sayfasının da OFAC tarafından yapılan kara liste açıklaması sonrasında kapatılmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala