bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Circle, New York Düzenleyicisini Binance Konusunda Uyardı

circle new york duzenleyicisini binance konusunda uyardi

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, rakip stablecoin ihraççısı olan Binance’in durumu hakkında New York düzenleyicisiyle iletişime geçti. Ortaya çıkan haberlere göre Circle, Binance’in kendi stablecoin’i için “kötü rezerv yönetimi” konusunda New York düzenleyicisine şikâyette bulundu.

Circle’dan Düzenleyiciye Binance Uyarısı

USDC stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Circle’ın geçtiğimiz yıl New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’na rakip stablecoin ihraççısı Binance’in kendi stablecoin’i için “kötü rezerv yönetimi” hususunda bir uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu bu gelişme, düzenleyicinin Binance’e son stablecoin kararından kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Düzenleyici kurum Paxos’a “Paxos’un stablecoin’i üzerinden Binance ile olan ilişkisiyle ilgili gözetimine dair çözülmemiş birkaç sorun” sebebiyle Binance USD stablecoin ihracının durdurulması emri verilmişti.

circle new york duzenleyicisini binance konusunda uyardi 2

Konu hakkında Bloomberg tarafından hazırlanan bir habere göre, USDC stablecoin’inin ihraççısı konumunda olan Circle, geçtiğimiz yıl, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’na Binance’in stablecoin’ini destekleyecek yeterli rezervin bulunmadığı konusunda bir uyarıda bulunuldu. Binance’in stablecoin’ine dair ortaya çıkan bir diğer habere göre ise New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’nın Paxos’un “kötü niyetli kişilerin platformu kullanmasını önlemek için kripto para borsası Binance ve Paxos tarafından sunulan BUSD stablecoin müşterilerine özel, periyodik risk değerlendirmeleri ve durum tespiti yenilemeleri yağma yükümlülüğünü” ihlal ettiğini ortaya çıkardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala